Gazete Vatan Logo

CEO performansında ‘en iyi’ Temel Kotil

Harvard Business Review Türkiye ve INSEAD’ın özel bir metodoloji çerçevesinde belirlediği en iyi CEO’lar sıralamasında THY CEO’su Temel Kotil birinci, Türk Traktör’ün CEO’su Marco Votta ikinci oldu.

CEO performansında ‘en iyi’ Temel Kotil

Harvard Business Review Türkiye, en iyi performans gösteren CEO’lara yönelik dünyada 2 yıldır gerçekleştirilen çalışmayı Türkiye’ye taşıdı. Bu çalışma, Avrupa’nın en saygın işletme okullarından INSEAD’da geliştirilen özel bir metodoloji kullanılarak gerçekleştirildi. INSEAD’daki özel bir ekip, halka açık şirketler arasından belirli kriterlere göre seçtiği 100’den fazla şirketi değerlendirmeye aldı. Ulusal ve uluslararası güvenilir veritabanlarından toplanan veriler ışığında oluşturulan çalışma sonucunda Türkiye’nin En İyi Performans Gösteren CEO’ları belirlendi.

Kimler ödül aldı?

En İyi Performans Gösteren CEO’lar ödüllerine layık görülen isimler ise şöyle belirlendi: En İyi Performans Gösteren CEO Birincilik Ödülü Doç. Dr. Temel Kotil- THY, En İyi Performans Gösteren CEO İkincilik Ödülü Marco Votta- Türk Traktör, En İyi Performans Gösteren CEO Üçüncülük Ödülü Ahmet Serdar Görgüç- Otokar. Ayrıca sektörel alanlarda da ödüller verildi. Buna göre Brisa CEO’su Hakan Bayman, TAV CEO’su Sani Şener, İzocam CEO’su Arif Nuri Bulut, Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu gibi isimler de ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Dönüşüm gücü sağlayıp destek vereceğiz

ÖDÜL töreninde konuşan KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, “CEO’ların öncelikleri değişiyor. Sürekli bir dönüşüm ve rekabet mücadelesiyle karşı karşıya olan CEO’ların performansını etkileyen parametreler de çeşitleniyor. Biz KoçSistem olarak böylesine bir dünyada CEO’ların ihtiyaç duyacağı dönüşüm gücünü sağlayarak onlara destek olmayı hedefliyoruz” dedi.