Gazete Vatan Logo

Central Park’la 2 yılda fiyatını ikiye katladı

Ağaoğlu, Temmuz 2013’te 9 bin 500 liradan satışa çıkardığı ancak daha sonra durdurulan projesini Central Park adıyla yeniden satışa koydu. Projede metrekare fiyatı 6 bin 800 $’a (19 bin 40 TL) çıktı.

Central Park’la 2 yılda fiyatını ikiye katladı

Ağaoğlu, İstanbul Bakırköy’de yer alan Ağaoğlu Central Park İstanbul projesini satışa çıkardı. Temmuz 2013’te ‘Bakırköy 46’ adıyla satışa çıkan ancak Aralık 2013’te mühürlenen proje için hukuki süreç tamamlanınca inşaat ve satış faaliyetleri yeniden başladı. 2013 yılında 9 bin 500 liralık metrekare fiyatıyla satışa çıkan projede yeni metrekare fiyatı 2.80 TL’ye sabitlenen kur üzerinden 6 bin 800 dolar oldu. Buna göre, metrekare fiyatı 19 bin 40 liraya kadar yükseldi. 1.2 milyar dolar hasılat hedeflenen projeden elde edilen gelir, 2 yıl öncesine göre yüzde 40 ile 60 daha fazla olacak. Bu artışta şehir parkı, Marmaray gibi ulaşım projeleri etkili oldu. Projenin siftahını İranlı bir müşteri yaptı.

Puslu havada satış

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Bir kazaya uğramıştık ancak toparladık” dedi. Projenin lansmanının kaotik bir ortama denk geldiğini ifade eden Ağaoğlu, “Biz kriz ortamlarında her zaman sektörün öncüsü olduk. Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz. Bu proje ile satış rekorları kıracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Central Park projesinde New York mimarisi izleri

CENTRAL Park projesi, fiyatıyla olduğu gibi mimarisinde de Bakırköy 46’ya göre farklılık taşıyor. Projenin dış cephesinde New York mimarisinden esinlenildiğini ve projenin konsept mimarının Ömer Çamoğlu olduğunu belirten Yapım Grubu Başkanı Murad Acar, şu bilgileri verdi: “1+1 daireler 384 adet ile projenin yüzde 33’ünü, 2+1 daireler 500 adet ile projenin yüzde 43’ünü, 3+1 daireler 201 adet ile projenin yüzde 17’sini, 4+1 4.5+1 daireler ise 48 adet ile projenin yüzde 4’ünü oluşturuyor. Çatı dubleksi daireler projenin yüzde 1’ini kapsıyor. 12 villa 5.5+1 ve 7+1 özellikleri ile müşterilerimizle buluşuyor.”

1453’e yatırım yapmamak büyük hataydı

AĞAOĞLU’NUN Bakırköy’de hayata geçiriği Central Park İstanbul projesinden 25 milyon dolarlık alım yapan Suudi Arabistanlı müteahhit Marvan B.A. Ashour, daha önce İstanbul’da küçük çapta yatırımlar yaptığını ancak en büyük yatırımını bu projeye yaptığını söyledi. Suudi işadamı, Ali Ağaoğlu’nu Maslak 1453 projesi ile adını duyduğunu belirterek, “O projeye yatırım yapmadım ancak bu büyük bir hataydı” dedi. Suudi İşadamı, Central Park projesinde alacağı daireleri Suudi Arabistan’daki müşterilerine satmayı hedeflediğini söyledi.

Haberin Devamı

Vazgeçmeyen 14 kişi kârlı çıktı

BAKIRKÖY 46 projesi durdurulduğunda Ağaoğlu Şirketler Grubu, projeden daire alan yaklaşık 150 kişinin parasını iade etmişti. Ancak 14 kişi ne olursa olsun bekleyeceğini söylemiş, bu kişilerin ödemeleri dondurulmuştu. Yeni projede hakları korunan bu 14 yatırımcı, 2013’teki fiyatlardan yararlanacak ve fark ödemeyecek.