Gazete Vatan Logo

Cennette radikal İslam endişesi

Batılı turistlerin popüler tatil merkezi Maldivler’den DEAŞ’a katılan militan sayısının fazlalığı, yetkililerin ülkede her an bir terör saldırısı yaşanabileceği endişesini artırıyor

Cennette radikal İslam endişesi

Her yıl milyonlarca turistin akın ettiği ada devleti Maldivler’de yetkililer, Batılıları hedef alan terör saldırıları yaşanmasından endişe ediyor. Son olarak Nisan ayında radikal İslamcı hareketlere yönelik muhalefetiyle tanınan aktivist Yemin Raşid’in öldürülmesinin ardından, DEAŞ sempatizanları ve militanların tatil tesislerine yönelik eylemlerde bulunabileceği endişesi arttı. İrili ufaklı bin 200 civarında adadan oluşan Maldivler, nüfusuna oranla, Suriye ve Irak’taki cihatçı gruplara en fazla vatandaşı katılan ülke olarak biliniyor. Hükümet, Ocak ayında ülkenin ilk terörle mücadele yasasını yürürlüğe sokmuştu. Yetkililer, turizm firmalarından ziyaretçilerine Müslüman bir ülkede uymaları gereken kuralları yazılı şekilde vermelerini zorunlu hale getirmişti.

Güvenlik uzmanları, getirilen yeni uygulama ve yasalara karşın, çok sayıda adadan oluşan Maldivler’de Batılıları hedef alan terör saldırılarını engellemeye yetecek oranda polis ve güvenlikçi bulunmadığının altını çiziyor.