Reyting işi arapsaçı

Star grubuyla AGB arasındaki anlaşmazlık reyting ölçümlerini çıkmaza soktu. Star, Kanal 6 ve Starmax m ölçümlerden çekilmesi üzerine çarşamba günü AGB, bu üç kanalı "others" diye anılan bölüme almıştı

Haberin Devamı

Star grubuyla AGB arasındaki anlaşmazlık reyting ölçümlerini çıkmaza soktu. Star, Kanal 6 ve Starmax m ölçümlerden çekilmesi üzerine çarşamba günü AGB, bu üç kanalı "others" diye anılan bölüme almıştı. Aralarında CNN Türk, NTV, müzik, belgesel ve diğer tematik kanalların tamamının yer aldığı "others"ın izlenme payları artmıştı. Böylece Star'ı göremesek de en azından diğer kanalların izlenme paylarını doğru öğrenebiliyorduk. Ancak Star, bu duruma da itiraz eti. "Bizim kanallarımızı hiçbir şekilde ölçümlerde kullanamazsınız" deyince AGB, "others" bölümünü de raporlardan çıkarmak zorunda kaldı. Şimdi AGB; Show TV, Kanal D, atv, TGRT, TRT1, TRT2, Kanal 7, Samanyolu ve Flash olmak üzere dokuz kanalın reytingini ölçüyor. Oysa daha önce "others "la birlikte kanal sayısı 13'tü ve 13 kanalın izlenme payı toplamı 100'dü. Şimdi dokuz kanalın izlenme payı toplamı 100... Yani, elde kalan dokuz kanalın izlenme payları mecburen arttı. Mesela geçen hafta çarşamba günü Show TV'nin izlenme payı 7.4'tü, 3 Nisan çarşamba ise 15.6 oldu. Kanal D 11.8'den, 25.9'a; atv 18.8'den 30.4'e; Samanyolu 1.7'den 3.8'e yükseldi. AGB'nin dokuz kanala düşmesiyle eldeki kanalların izlenme payları neredeyse yarı yarıya arttı. Bu zorunlu durum Türkiye'de dokuz kanal dışındaki tüm kanalları yok sayıyor. Peki reytingler artık ne derece gerçeği yansıtacak? Zaten tartışmalı bir konuydu, şimdi iyice çıkmaza girdi! Star'in da AGB'den çıkarken amaçladığı buydu zaten. AGB'nin güvenirliğini tartışmaya açmak!


Zapping
* Biri Bizi Gözetliyor'da final gecesi. Öykü Serter ve Doğa Bey bakalım kimin elenmesine ön ayak olacaklar. (Star, 21.45)

* Orhan Gencebay, Hülya Avşar'ı bu akşam yine taciz edecek. (Kanal D, 23.00) Hülya Avşar Show tekrarken, Zaga yeni bölümüyle ekrana gelecek. (Kanal D, 00.10)

* Sayısal Gece'ye Kayahan ve Tarık konuk oluyor. Bakalım kime şans getirecekler. (TRT1, 21.30)

* Formula 1, Brezilya sıralama turları canlı olarak ekrana geliyor. (NTV, 19.55) Ardından Boston-Sacramento maçının tekrarı var. (NTV, 21.05)


Gözüme batanlar
Seda Sayan'a televizyon programı yaptığını hatırlatacak birileri yok mu? Konuğa mikrofon takmayı unutan teknik ekibe 'salaklar' diye bir bağırışı var ki, canlı yayında değil Kadırga'daydı sanki!..


Tavsiye
Maçtı, savaştı derken Kanıt Peşinde birkaç haftadır karambole geldi. Dizi bu akşam yeniden ekranda. (TRT1, 22.45)

DİĞER YENİ YAZILAR