Gazete Vatan Logo

Cenevre’nin yıldızları Türkiye’ye yağacak

Cenevre Otomobil Fuarı, rekor sayıda yeni modelle tüm dünyada büyük sükse yaptı. 62 ülkeden 180 şirketin katıldığı organizasyonda, 83’ü dünya prömiyeri olmak üzere 148 yeni model ilk kez vitrine çıktı. 900 model otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Cenevre’nin yıldızları Avrupa ile aynı anda ülkemizde satışa çıkacak

Cenevre’nin yıldızları Türkiye’ye yağacak

Yeni Yaris’e 1.5 litre motor

Toyota, fuarda yeni Yaris, WRC yarış otomobilinden ilham alan yüksek performans modeli Yaris GRMN ile i-TRIL Concept’in dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Yeni Yaris, tasarımı, artırılan donanım seviyesi ve çok daha iyileştirilen sürüş konforuyla dikkatleri çekiyor. Yeni Yaris ile birlikte mevcut 1.33 litre ünite yerini yeni 1.5 litre dört silindirli benzinli motora bırakacak. 1.496 cc’lik motor, 111 beygir güç sağlıyor. Yeni Yaris üçüncü çeyrekte satışa çıkacak.

Yarış pistinde doğdu

Porsche 911 Ailesi’nin en güçlü üyesi olan yeni 911 GT3’ü ilk kez görücüye çıkarttı. 500 beygirlik motorla donatılan araç, 0’dan 100 kilometre hıza 3.9 saniyede ulaşıyor. Araç, ikinci yarıda satışa sunulacak.

911 GT3 Porsche’nin yarış otomobillerini ürettiği bantta üretiliyor. Yarış pistinde doğan otomobilin maksimum hızı 320 km/s.

Skoda’dan 4x4’lük atak

Skoda ’nın yenilediği Octavia’nın en güçlü versiyonu RS 245 ve onun araziye uyumlu kardeşi Scout, Kodiaq’ın Scout ve Sportline versiyonları Cenevre’de tanıtıldı. Kodiaq Sportline, güçleri 150 beygir ile 190 beygir arasında değişen benzinli ve dizel motor seçeneğine sahip. Kodiaq, Mart-Nisan döneminde ülkemizde olacak. Yeni Octavia Scout, arazi aracı görünümü ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle öne çıktı. Makyajlı Octavia ailesi, Mart-Nisan aylarında piyasaya sürülecek.

Haberin Devamı

Kia, Stinger’la yeni müşteri avında

KIa, Cenevre Fuarı’nda 4 yeni modeliyle gövde gösterisi yaptı. Ülkemizde Avrupa’dan önce satışa sunulan yeni Picanto, yeni spor sedan modeli Stinger ve yakıt tüketimiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Niro Plug-in Hybrid ve Optima Sportswagon Plug-in Hybrid ilk kez görücüye çıktı. Stinger, yılın 3’üncü çeyreğinde Türkiye’de olacak. Çelik Motor, Stinger ile yeni müşteri kitlesi kazanmayı hedefliyor. Crossover model Niro PHEV de Mayıs’ta yollara çıkacak.

Yeni Ibiza’da disko keyfi

Seat yeni Ibiza’yı fuarda ilk kez tanıttı. Ibiza’da; kablosuz şarj ünitesi, Ön Bölge Yardımı, Adaptif Hız Sabitleyici, 8 inç dokunmatik ekran ve 6 hoparlörlü Beats ses sistemi öne çıkıyor. Yeni Ibiza yılın ikinci yarısında showroom’larda yerini alacak.

Haberin Devamı

Captur yenilendi

Renault’nun crossover sınıfındaki iddialı modeli Captur, yeni imajıyla Cenevre’deydi. Captur’e ilk bakışta full LED farlar, krom radyatör ızgarası, can tavan öne çıkıyor. Araç Haziran’da Avrupa ile aynı anda yollara çıkacak.

CC’nin varisi Arteon

Volkswagen, Cenevre Otomobil Fuarı’nda merakla beklenen yeni Golf ve Arteon ile sükse yaptı. Daha sportif görünüme kavuşan Golf, 18 Mart’ta showroomlardaki yerini alacak. Passat CC’nin yerini alacak Arteon üçüncü çeyrekte Türkiye’de satılmaya başlanacak. Boyutları, şık tasarımı ve yüksek teknolojisiyle öne çıkan Arteon’da 150 beygir güç üreten 1.4 TSI benzinli ve 2.0 litre dizel motor seçenekleri DSG şanzımanla sunulacak.

Alfa Romeo’nun ilk SUV’u

Alfa Romeo’nun Giulia modelinden sonra ikinci önemli atağını temsil eden Stelvio’nun Avrupa tanıtımı, 87. Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi.

Markanın ilk SUV’u sportif ve dinamik görünümü ile segmente yeni bir soluk getirecek.

Haberin Devamı

Araçta 2.0 litrelik turbo benzinli motor 280 beygir güç üretirken, 2.2 litrelik turbo dizel motor 210 beygir gücünde. Benzinli Stelvio sadece 5.7 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Stelvio’da 8 kademeli otomatik şanzıman ve Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi yer alıyor. Stelvio, bu yılın son çeyreğinde ülkemizde olacak.

Suzuki Swift efsanesi dönüyor

Japon Suzuki, kompakt sınıfın en popüler modellerinden Swift’in yeni yüzünü gösterdi. Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, baştan aşağıya yenilenen Swift’in Türkiye’de Eylül ayı gibi satışa çıkabileceğini belirterek, “Yeni modelimizle pazarda daha iddialı konuma geleceğiz. Yeni Vitara ile başlattığımız atak, Swift’le sürecek” dedi. Yeni Swift bir önceki modele göre 20 mm daha geniş dingil mesafesi sunuyor. Bu da daha büyük yaşam alanı ve bagaj hacmi sağlıyor. Otomobilde 90 beygir güç üreten 1.2 Dualjet ve 112 beygir gücünde 1.0 Boosterjet motorlar yer alııyor.