Gazete Vatan Logo

Cenevre’den 80 yeni model yollara çıktı!

Cenevre’de tanıtılan 80 yeni model, Türkiye’ye geliyor. Yeni modeller, bu aydan itibaren pazara hız katacak.

Cenevre’den 80 yeni model yollara çıktı!

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, Türkiye’de otomobil pazarını daha da hareketlendirecek. Ocak ve Şubat ayında zorlu kış şartlarına rağmen beklentilerin üzerinde çıkan ve 90 bin seviyesinde gerçekleşen otomobil satışları, yepyeni modellerle gaza basacak. Cenevre’de 130 modelin dünya lansmanı yapılırken, 80’e yakın yeni model ülkemizde yollara çıkmak için geri sayıma başladı. Süper lükslerden A sınıfına kadar birçok yeni model bu aydan itibaren Türk tüketicilerle buluşacak. Yeni modellerin tümü Mayıs ayında düzenlenecek Uluslararası İstanbul Autoshow’da meraklılarıyla buluşacak.

PORSCHE’NİN iki önemli sporcusu Cayman GT4 ve 911 GT3 RS, fuarın dikkat çekenleri arasında yer aldı. GT3 RS bugüne kadar üretilen en güçlü 911 unvanını aldı. 911 bu yılın son çeyreğinde satışta...

Türkler’in gövde gösterisi

FUARDA Türkiye’de üretilen modeller büyük sükse yaptı. Tofaş’ın 360 milyon dolar yatırımla yenilediği ve satışa sunduğu yeni Doblo’nun Trekking versiyonu ile Hyundai Assan tarafından İzmit’te üretilen yeni i20 Coupe’nin dünya lansmanları fuarda gerçekleşti. Cenevre’de ayrıca İzmit’te üretilen Hyundai i20 de ziyaretçilerle buluştu. Yeni Doblo Trekking modeli, Türkiye pazarında Rockstar ismiyle Mayıs ayı itibarıyla satılmaya başlanacak. Yerli i20 Coupe ise Mayıs ayından itibaren piyasaya çıkacak.

Haberin Devamı

Yeni XC90 Haziran’a

VOLVO’NUN SUV modeli XC90, yeni yüzüyle Haziran’da yola çıkacak. Araçta; 225 beygir gücünde 2.0 litre dizel motor yer alacak. Başlangıç fiyatı 305 bin lira olacak.

Avensis’e vergi avantajlı motor

TOYOTA, yeni Avensis ve yeni Auris ile Auris Touring Sport modellerini sergiledi. Uzunluğu 40 mm artan Avensis’te 1.6 lt’lik dizel motor ilk kez kullanıldı. 1.6 lt. D-4D dizel motor, yakıt tüketimini yüzde 8 azalttı ve 100 km’de ortalama 4.1 lt. olarak ölçümlendi. Yeni Auris de ise Euro 6 emisyon normlarını karşılayan yeni 1.2 lt. turbo, 1.33 lt. Dual VVT-i ve 1.6 lt. Valvematic benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Dizel motor versiyonlarında ilk kez 1.6 lt. D-4D motor da satışa sunulacak. Yeni Avensis Haziran’da, Auris Eylül’de Türkiye’de yollara çıkacak.

Haberin Devamı

Opel’in ‘Karl' devrimi

OPEL, mini otomobil segmentine Karl ile geri dönüyor. İsmini Opel’in kurucusu Adam Opel’in oğlu Karl’dan alan yeni modelin fiyatının 10 bin euro civarında olması bekleniyor. Karl’ın 2016’da Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

Renault’dan mini SUV

RENAULT’NUN yepyeni crossover modeli Kadjar, C sınıfında yer alıyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Çin’de üretilecek ilk Renault otomobili unvanını taşıyacak Kadjar’ın bu yaz Türkiye’de satışa sunulacağını açıkladı.