Gazete Vatan Logo

Cenazeyi kadınlar omuzladı

Şiddet yine can aldı, insanlık utandı...

Şerif Çağan, 11 çocuğunun annesi olan eşini 11 bıçak darbesiyle öldürdü. Kadınlar, "Arkadaşımızı bir adam katletti" diyerek tabutu erkeklerin ellerinden aldı...

KADINLARDAN UNUTULMAYACAK DERS!
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet hep kadını mağdur etti. Erkek şiddeti tırmandı. Vahşetin bu seferki adresi ise İstanbul Bağcılar oldu. 11 çocuk babası, eşini ekmek bıçağıyla öldürdü. Vahşete tepki gösteren kadınlar ise unutulmayacak bir ders verdi. Korkunç olay, dün sabah yaşandı. İddialara göre, Nimet (39)- Şerif Çağan (44) çifti, 20 yıl önce evlendi. 11 tane çocukları oldu.

KOCASINDAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU
Şerif Çağan, tekstil atölyesinde çalışan eşine şiddet uyguluyordu. Fiziksel acı bir tarafa, onuru da incilen Nimet Çağan, dayak ve tehditlerden usandı ve kocasından şikayetçi oldu. Şerif Çağan'a 6 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. Genç çift, geçen 6 ayın ardından aile büyüklerinin aracı olmasıyla tekrar birleşti.

11 KEZ BIÇAKLADI!
Karı-koca, dün sabah, yaşları 10'dan küçük 4 çocuğu yatakta uyurken, evlerinin mutfağında yine tartışmaya başladı. Ekmek bıçağını eline alan Şerif Çağan, genç kadını karnından ve göğsünden 11 kez bıçaklayarak öldürdü. Öfkeli koca, bıçak darbeleriyle genç kadının iç organlarını dışarı çıkarttı.

ARKADAŞIMIZ BİR ERKEK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
Komşular, elinde kanlı bıçakla evden çıkan kocayı polise ihbar etti. Katil ise kısa sürede yakalandı. Evdeki incelemelerin ardından talihsiz kadının cesedi tabuta konularak apartmandan indirildi. Sokakta toplanan kadınlar, "Arkadaşımız bir erkek tarafından öldürüldü" diyerek, tabutu erkeklerin elinden aldı. Nimet Çağan'ın tabutu, cenaze aracına kadınların omzunda taşındı.

Olaydan sonra kaçan koca Şerif Ç. kısa süre sonra Bağcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına aldı. En küçüğü 2, en büyük 19 yaşında olan 11 çocuk sahibi olan çiftin uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşadığı öğrenildi.

Cinayetin ardından Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Şerif Ç. poliste verdiği ifadesinde "3 yıl önce Mardin’den İstanbul’a geldik. Burada çalışacaktım. Ancak İstanbul’a geldikten sonra hareketlerinde bana karşı değişiklik oldu. Bu nedenle aramızda sık sık tartışmalar yaşanıyordu. Olay günüde bu nedenle tartıştık. Kendimi kaybettim." dedi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan Şerif Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı