Gazete Vatan Logo

Cenazeye sadece o katılmadı

Şerafettin Elçi'nin cenaze töreninde yoktu

Cenazeye sadece o katılmadı

Şerafettin Elçi'nin cenaze töreninde liderlerden sadece Bahçeli yoktu.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı Şerafettin Elçi için Meclis’te cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Bakanlar Kurulu ve BDP’li vekiller neredeyse tam kadro katıldı.



74 yaşında kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Katılımcı Demokrasi Partisi(KADEP) Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için TBMM’e tören yapıldı. Cenazeye sadece o katılmadı

BAŞBAKAN, BAŞBAKAN YARDIMCILARI TÖRENE KATILDI

Törene Elçi’nin ailesinin yanı sıra Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan, Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katıldı.



BDP’Lİ VEKİLLER NEREDEYSE TAM KADRO KATILDI

Cenaze törenine BDP’li vekiller neredeyse tam kadro katıldı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra Grup başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile çok sayıda BDP’li vekil törende bulundu.



Cenaze törenine CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, CHP Genel Başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Haluk Koç, Adnan Keskin ile AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un yanı sıra eski ve yeni vekiller törene katıldı. Elçi'nin damadı Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli’de törende bulunan isimler arasında yer aldı.



Elçi, 27 Aralık 2012 Perşembe günü Mardin ili Cizre ilçesi Seyit Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Cizre Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



BAHÇELİ KATILMADI!

Törene MHP Lideri Devlet Bahçeli katılmadı.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, bir basın mensubunun, “Şerafettin Elçi’nin cenaze töreninde MHP’den kimseyi göremedik” sözüne ise “Ben aslında gelecektim fakat şu anda çok ileri düzeyde dişlerimden rahatsızım, fark ediyorsanız gözlerimin altı da şişmiş durumda.



Sırf daha önce sıra aldığımız için basın toplantısına katıldım. Ben katılacaktım fakat katılamadım. Diğer arkadaşlar bilmiyorum, Faruk Bal vardı zannediyorum, siz herhalde görmediniz onu” yanıtını verdi.



Ancak Faruk Bal’ın cenaze törenine katılmadığı ortaya çıktı. ANKA’ya konuşan Bal, “Ben televizyon programındaydım, cenaze törenine katılmadım” dedi.

Haberin Devamı