Gazete Vatan Logo

Cenazeler Ankara'ya gönderildi

Yazıcıoğlu ve 3 partilinin cenazesi gönderildi, İHA muhabiri aranıyor

KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nde dağlık kesime düşen helikopterin enkazından 47 saat sonra çıkarılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 3 partilinin cenazesi bu sabah saat 09.15'de Kahramanmaraş'tan uçakla Ankara'ya gönderildi. Aynı kazada yaşamını yitiren helikopterin pilotu Kaya İstektepe'nin cenazesi dün akşam ailesi tarafından alınarak İstanbul'a götürülmüştü. Helikopterde bulunan 6 kmişiden İhlas Haber Ajansı Sivas muhabiri İsmail Güneş'i arama çalışmaları ise sürüyor.



Çarşamba günü Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nde partisinin düzenlediği mitingden sonra Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki mitinge gitmek üzere havalanan Muhsin Yazıcıoğlu'nun bindiği helikopter Göksun İlçesi yakınlarında 2 bin 500 metre yükseklikdeki Keş Dağı'nda düşmüş, önceki gün köylüler tarafından bulunan enkaza ekipler dün ulaşmıştı. Enkazı bulan köylülerin de yardımıyla sürdürülen çalışmalar sonunda 4 kişinin cenazesine ulaşılmış, en son, kazadan 70 saat sonra, helikoptere 5 metre uzaklıkta üzeri karla kaplı halde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesedi bulundu.

Aynı helikopterde bulunan ve kazayı cep telefonuyla 112 Acil Servis'i arayarak haber veren İHA Muhabiri İsmail Güneş'i arama çalışmaları sürerken, dün enkaz bölgesinden alınıp, Kahramanmaraş'a getirilen Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Sivas Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya'nın cenazeleri sabah saat 07.50'de Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındı.



Bayrağa sarılı tabutlar morgdan omuzlar üzerinde çıkartılarak ambulansa konuldu. Yazıcıoğlu'nun tabutunu ise BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur ile partililer tekbir getirerek taşıdı. Cenazeler daha sonra Ankara'ya götürülmek üzere polis eskortu eşliğinde ambulansla havalimanına götürüldü. Cenazelerin nakli sırasında BBP'lilerle, `Alperenler' olarak adlandırılan partili gençler de konvoy yaptı. Polis de geniş güvenlik önlemi aldı. Cenazeler, özel harekat polisleri tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dün tahsis edilen THY'ye ait Boeing 737-400 tipi Efes adlı uçağın kargosuna konuldu.

Cenazelerin uçağa koulmasından kısa süre sonra Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, kızı Firuze ve oğlu Furkan, kardeşi Yusuf Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı'nın kayınbiraderi olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile birlikte havalimanına geldi. Havalimanında da gözyaşları sel oldu. Ağlayan bir kadın, "Devlet nasıl ulaşamadı?" diyerek feryat etti.



Bu arada, Özel Hayat Hastanesi'nde bulunan pilot Kaya İstektepe'nin cenazesi ise dün akşam yakınları tarafından özel bir uçakla alınıp İstanbul'a götürüldü.

Yazıcıoğlu'nun ailesi ve yakınlarının da binmesinin ardından THY uçağı Ankara'ya gitmek üzere saat 09.15 'de havalandı.

Cenazeler, BBP yöneticileri, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya, partililer ve yakınları tarafından karşılandı.

Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın tabutları kortej üzerinden elden ele taşınarak Ankara Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarına yerleştirildi.



Daha sonra Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu tekbir sesleri arasında kortejde bulunan vatandaşların elleri üzerinde taşınarak cenaze aracına alındı.

Cenaze araçları, vatandaşlar ve BBP'liler tarafından oluşturulan konvoy eşliğinde Gazi Hastanesi morguna kaldırılmak üzere yola çıktı.

Esenboğa Havalimanı'na gelen BBP'liler bekleyişleri sırasında tekbir getirerek, dualar etti. Bu sırada bazı partililer, üzerinde Yazıcıoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı ve altında "Ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum" yazan büyük bir pankart açtı.

"Üşüyoruz Başkan"

Ellerinde, "Türk milletinin başı sağolsun", "Üşüyoruz Başkan" ve "Seni beklemek güzeldi" yazan Yazıcıoğlu'na ait fotoğraflar da taşıyan BBP'lilerden bazılarının ağladığı görüldü.

Bu arada, MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da havaalanında partililere başsağlığı dileklerini ileterek, partililerle kısa süre sohbet etti.

Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, kızı Firuze, oğlu Kağan, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve diğer ölenlerin yakınları da aynı uçakla Ankara'ya geldi.

Cenazelerin getirilişi nedeniyle Esenboğa Havalimanı'nda yoğun güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda ambulans bekletildi.

Yazıcıoğlu için 31 Mart Salı günü TBMM'de tören düzenlenecek

Törenin ardından Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Yazıcıoğlu'nun cenazesi daha sonra BBP Genel Merkezi'ne getirilecek ve daha sonra Ankara'da toprağa verilecek.

Haberin Devamı