Gazete Vatan Logo

Cenazedeki skandalla ilgili soruşturma

Tutuklu eski HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinin mezarından çıkarılması üzerine Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanı Soylu, “İnceleme başlatıldı, gözaltılar var” açıklaması yaptı

Cenazedeki skandalla ilgili soruşturma

Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinde çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Tuğluk’un annesinin cenazesine yapılan saldırıyla ilgili, “Bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir” açıklamasında bulunmuştu. Ankara Valiliği de olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

‘Bizi üzmüştür’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’nin tutuklu eş genel başkan yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine yönelik saldırıyla ilgili “ Cenazeye yönelik yapılanlar bizi üzmüştür” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve gözaltıların olduğunu belirten Soylu, “Kendilerine elimizden gelen her türlü desteği vermeye gayret gösterdik. Olaya bulaşanlarla ilgili gerekli tahkikat başlatıldı. Olaya karışan kişilerle ilgili gözaltılar var” diye konuştu. Cenazenin Tunceli’ye götürüldüğünü belirten Soylu, “Defin işleminin akabinde gelişen olaylar bizi üzmüştür. Aile, cenazeyi Tunceli’ye götürmek istediklerini söyledi. Ailenin kararıyla ilgili gerekli tedbirleri aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tuğluk izinli katılmıştı

Cezaevinden izinli olarak annesinin cenazesine katılan HDP’li eski vekil Aysel Tuğluk, yaşananlar karşısında üzüntüye boğuldu. Cenaze dün Ankara yerine Tunceli’de toprağa verildi.

Sözcü Mahİr Ünal: ‘Asla tasvip etmiyoruz’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada “Anne ve ölüm, kimliklerin, inançların ötesinde bize hayatın kendisini sunar. Bu topraklarda bin yıldır ortak hayatı paylaşıyoruz. Yaşananları hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Hükümetimiz bu konuda üzerine düşeni yapmakta ve yapmaya devam etmektedir. İçişleri Bakanlığımız ve Hükümet Sözcümüz gerekli açıklamaları yapmıştır. Acılı aileye başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI: ‘Sert şekilde kınıyoruz...’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinde yaşanan hadiseyi, Cumhurbaşkanlığı adına en net şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi ve ekledi: “Bu gayri insani tutumu kabullenmek, mümkün değildir. Bu, bizim inanç, kültür ve medeniyet değerlerimizle asla bağdaşmayan bir tutumdur. Çirkin bir yaklaşımdır. Ölüye saygı bizim inancımızın en temel unsurlarındandır. Konuyla ilgili bir adli süreç başladı.”

OSMAN BAYDEMİR: ‘Traktörü niçin getirmişler?’

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin cenaze törenine saldırıyı, ‘ırkçı, faşist saldırıların en iğrenci’ diye nitelerken ‘sataşma’ diye tanımlayan Ankara Valiliğini de ‘terbiyesizlik’le suçladı. Baydemir sözlerine, “Neredeyse tüm hayat hikayemde faşist ve ırkçı saldırıların en iğrencine tanıklık ettim” diye başladı. Baydemir, cenazenin İncek mezarlığına götürüleceğinin tüm yetkililerce bilindiğini, hiçbir sorun yaşanmadığını, ancak cenaze varır varmaz önceden haberdar edilen, organize bir kitlenin harekete geçtiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Valilik ‘sataşma’ diyor; bu utanmazlıktır, suça ortaklıktır. 1.5 saat boyunca taşlar şişeler, kabristanın içine girip tekmelemeler… Traktör getirmişlerdi, niçin? Cenazeyi mezardan çıkarıp parçalamak için!”

Haberin Devamı

Ne olmuştu?

Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’li Tuğluk, dün akşam hayatını kaybeden annesinin cenazesine özel izinle katılmıştı. Ankara Batıkent’teki bir cemevinde yapılan törenin ardından cenaze İncek Mezarlığı’na getirilmiş, bu sırada mezarlık çevresinde toplanan bir grup, “Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil” diyerek törene katılanlara saldırmıştı. Saldırının ardından Hatun Tuğluk’un defnedilen cenazesi ailenin kararıyla mezardan çıkarılmış, cenazenin Tunceli’de toprağa verileceği belirtilmişti. Saldırı için ‘sataşma’ tanımlaması yapan Ankara Valiliği ise adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Haberin Devamı