Gazete Vatan Logo

Cenazede intikam yemini

Aracında ölü bulunan emekli Emniyet Müdürü Hasan Eryılmaz toprağa verildi

Emekli Emniyet Müdürü Hasan Eryılmaz için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Törene eşi Meryem, çocukları Oğuz ve Yavuz Eryılmaz ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş, eski bakanlar Yaşar Okuyan, Osman Durmuş, eski görev arkadaşları ve yakınları katıldı. Eryılmaz’ın cenazesi, namazın ardından cenaze aracına yerleştirildi. Eryılmaz, İncek’te toprağa verildi.

‘Beni hiç üzmedi’

Eryılmaz’ın eşi Meryem Eryılmaz, cenazede, “Yerinde rahat etsin. Başkalarını da Allah’a havale ettim. Dua edin, ben ondan mutlu memnundum, Allahım da ondan memnun olsun. Beni üzmedi, bildiğim kadarıyla kimseyi de üzmedi” diye konuştu. Eryılmaz’ın kardeşi Habip Eryılmaz ise, “Allah kimseye vermesin, çok acı. Allah bana verdi, kimseye vermesin. Ömrüm olursa, kanını yerde bırakmayacağım, söz veriyorum Cenab-ı Allah’ın huzurunda” diye konuştu.

Oğulları ağladı

Babasının ölümünden 5 dakika önce kendisini arayıp, “Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor” dedikten sonra telefonunun kapanması üzerine gittiğinde ölü bulduğu babası Eryılmaz’ı son yolculuğuna uğurlayan MİT’te görevli oğlu Oğuz Eryılmaz ile diğer oğlu Yavuz Eryılmaz, cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı.

Oğlunun elinde “barut” iddiası

Öte yandan olay yerine ilk ulaşan polis müdürünün oğlu Oğuz Eryılmaz’ın elinde de barut izine rastlandığı iddia edildi. Oğuz Eryılmaz emniyette verdiği ifadede babasının elindeki tabancayı alıp yan koltuğa koyduğunu söylemişti. Olay gününden beri yayımlanan haberlerde MİT mensubu olduğu belirtilen Oğuz Eryılmaz’ın geçmişte bir dönem MİT’te çalıştığı ancak şu anda kurumla bir ilişkisinin olmadığı belirtildi.

‘Birkaç gün içinde netleşir’

Polis ve savcılık, şüpheli ölüme ilişkin araştırmalarını yoğunlaştırdı. Olaya ilişkin kamera kayıtları kare kare incelenirken, Laboratuvardaki çalışmalar da sürüyor. Polis yetkilileri, oğlunun ifadesi, telefon muhaberatı ve balistik incelemenin tamamlanmasının ardından olayın birkaç gün içinde açıklığa kavuşabileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı