Gazete Vatan Logo

Cemevinde harem-selamlık yemek

SİVAS'ta Cem Vakfı Sivas Şubesi tarafından Aşure Lokması programı düzenlendi. Programda kadın ve erkeklerin gruplar halinde ayrı masalarda oturması dikkat çekti.

Cem Vakfı Sivas Şubesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle Alibaba Cemevi'nde `Aşure Lokması Programı' düzenlendi. Programa Vali Veysel Dalmaz, Emniyet Müdürü Yahya Bal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda İstanbul Halkalı Cemevi Dedesi Dursun Zebil aşure duası okudu. Alevi vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen programda, Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ali Rıza Kaçan Muharrem ayının önemine değinerek aşure hakkında bilgi verdi. Kaçan, "Bizler geçmişimizi inkar edemeyiz. Bu insanlık içinde tarihi için de böyledir. Tarihten ders alınırsa bir daha tekerrür etmez. Eğer ders alınmazsa Kerbela devam eder. İşte Muharrem ayı o dersi almanın adıdır. Muharrem ayı peygamberlerin kurtuluşuna binaen oruç tuttukları kutsal bir aydır. Bütün peygamberlerin tuttukları bu orucu Aleviler de tutar." dedi.

`BİR OLALIM'

Programda konuşan Vali Veysel Dalmaz da, bu tür etkinliklerde hep birlikte olmanın engin sevincini yaşdığını belirterek şunları söyledi:


"Çünkü bu etkinliklerde hep birlikteyiz. Biz bu birlik ve beraberliğimiz ile varız. Bu günler bizim kutsal günlerimiz. Oruç tutacağız, aşure yiyeceğiz. Bütün bunların aramızdaki sevginin daha da billurlaşmasını sağlaması gerekiyor. Aranıza düşman, şeytan girmesin. Odağını sevgiye odaklamış bir kültürün yaşayanlarıyız. Geçmişte yaşanılan talihsiz olaylardan ders alan insanların biraraya geldiği şu günde bir olalım, iri olalım ve diri olalım."

Programın gerçekleştiği Cemevi binasında kadın ve erkeklerin gruplar halinde ayrı masalarda oturması dikkat çekerken, yapılan konuşmaların ardından davetlilere aşure ikram edildi.

Haberin Devamı