Gazete Vatan Logo

Cemevi Maltepe'de 'ibadethane' kabul edildi

Maltepe Belediye Meclisi'nin Aralık ayı Olağan Toplantıları'nın ikinci oturumu, Maltepe Belediye Meclis Birinci Başkan Vekili Ziya Hayırlıoğlu tarafından açıldı. Yazılı ya da sözlü önergenin verilmediği toplantıda, daha sonra meclis gündeminde yer alan konuların görüşülmesine geçildi. Yılbaşı, Noel Haftası, Muharrem Haftası bayramları gibi günlerde, personelin talep etmesi halinde (mevzuat hükümleri çerçevesinde) mazeret izni kullanabilmeleri ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu, CHP'li üyelerin oylarıyla meclisten oy çokluğuyla geçti.

Cemevleri dini ibadethane

Maltepe ilçesinde bulunan cemevlerinin, 5393 sayılı yasa kapsamında dini ibadethane olarak geçerli kabul edilmesi ile ilgili raporunun görüşmesi öncesinde AKP'li Nejat Tarhan, bu konunun yerel meclisin boyutlarını aşan bir konu olduğunu ve TBMM'de görüşülmesi gerektiğini kaydederken, CHP'li Hüseyin Bingöl de, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), cemevlerinde ayrımcılık olduğu kararı aldı. Kendi aramızda, içimizde çözmeliydik. Yıllarca görüşülen kararlardan sonuç alınamadı. Yol alınsaydı bu karar alınamazdı" diye konuştu.

Yapılan oylamada, Maltepe'de bulunan cemevlerinin dini ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili komisyon raporu, Cumhuriyet Halk Partili üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı