Gazete Vatan Logo

Çember daralıyor!

Afrin merkeze hakim noktaları bir bir ele geçiren TSK ve ÖSO güçleri, Burseya dağına birkaç kilometre uzaklıktaki Bafelyun tepesine de yöneldi. TSK öldürülen terörist sayısının 649’a ulaştığını duyurdu

Çember daralıyor!

TSK tarafından 20 Ocak günü saat 17.00’de başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 9’uncu gününde ele geçirilen kritik öneme sahip Burseya Dağı ile Kastel Cindo mevkiinde mayın ile bomba arama ve temizleme çalışmaları yapılırken, operasyonlar da sürdü.

İki köy daha alındı

Afrin’e 13 kilometre uzaklıktaki Burseya Dağı’nın teröristlerden temizlenmesinin ardından, Afrin’in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandı. Öte yandan Afrin’in batısındaki Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri de PYD/PKK’lı teröristlerden arındırıldı. Harekatın yönü, Bafelyun Tepesi’ne çevrildi. Burseya Dağı’na birkaç kilometre uzaklıkta olan Afrin’in batısındaki Bafelyun tepesi obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

En az 33 ölü

Genelkurmay Başkanlığı’nın dünkü açıklamasında şu bilgiler yer aldı: Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 3 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649 olmuştur.

Haberin Devamı

Yine roket attılar

Öte yandan PKK’lılar Afrin’den dün de Kilis’e 1 roket attı. Öncüpınar Mahallesi’ndeki zeytinliğe düşen roketin ateşlendiği terör örgütü mevzilerini fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına aldı. Ayrıca 2 roket de Hatay’ın Gültepe Mahallesi’nde boş durumdaki bir evin duvarına isabet etti.

Yerli tüfek

Sınırdan 4 kilometre içerideki bin rakımlı tepenin ele geçirilmesinin ardından TSK unsurları güvenliği sağlamak için mevziler oluşturdu. Gece-gündüz mevzide elleri tetikte nöbet tutan askerler arasında milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan Mehmetçik de dikkati çekti.

Haberin Devamı

Havadan bildiri dağıtıldı

TSK, Afrin halkına yönelik 3 dilde hazırlanan bildirileri havadan dağıttı. Türkçe, Arapça ve Kürtçe hazırlanan bildirilerde halka PKK/PYD ve DEAŞ terör örgütlerine karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Bildiriye “Besmele” ile başlandı. “Afrinli Kardeşlerimiz” diye hitap edilen bildiride, bölgede barış, huzur, güven ve refahın tesis edilmesi için birlikte çalışma çağrısında bulunuldu.