Gazete Vatan Logo

Cemal Kaşıkçı olayında yeni gelişme

Amerikan AP haber ajansına konuşan Türk yetkili, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kanıt bulunduğunu söyledi. Akşam saatlerinde gelen bilgiye göre Suudi Arabistan Başkonsolosu ülkesine döndü. Suudi yetkililerin katılamaması nedeniyle Başkonsolosluk konutunda bu gece arama yapılmayacağı öğrenildi.

Cemal Kaşıkçı olayında yeni gelişme

Amerikan AP haber ajansının duyurduğu habere göre Türk yetkili, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili 'önemli kanıt' bulunduğunu söyledi.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi olay yeri inceleme ekipleri, dün Levent'teki başkonsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı.

BARİYERLER KALDIRILMAYA BAŞLANDI

Başkonsolosluk binası önüne konulan güvenlik bariyerleri bu akşam arama yapılmayacağından kaldırılmaya başlandı.

BAŞKONSOLOS ÜLKESİNE DÖNDÜ

Bugün de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu'nun konutunda arama ve inceleme yapmaları bekleniyor. Ajanslar, konsolosluk konutu önünde hareketliliğin devam ettiğini bildiriyor. Öte yandan bu gelişmeler yaşanırken Suudi Arabistan Başkonsolosu ülkesine döndü.

2 Ekim'de kayboldu

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim'de resmi işlemler için ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamamıştı.

Haberin Devamı

Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından kendisinin orada öldürüldüğü iddialarını yalanlayan Suudi yetkililer, Başkonsolosluktan çıktığını ve akıbetine ilişkin bir bilginin bulunmadığını savunuyor.