Gazete Vatan Logo

Cemaat'e sordu: CHP’nin imajını nasıl düzeltiriz?

Kılıçdaroğlu'nun, CHP’nin, ülkedeki dindar kesimin gözündeki imajının nasıl düzeltebileceği hakkında, Cemaat'in temsilcilerine sorular sorup, tavsiyeler aldığı öğrenildi.

Cemaat'e sordu: CHP’nin imajını nasıl düzeltiriz?

CHP heyetinin tarihi Washington ziyaretinin yankıları devam ediyor. İşte tartışılacak bir iddia:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve yanındaki milletvekilleri ile birlikte Cemaate yakınlığıyla bilinen Türki-Amerikan Birliği (TAA) temsilcileri ile Washington’da yaptığı görüşmenin bazı detaylarına Vatan gazetesi ulaştı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, 3 Aralık günü TAA’nın Washington’daki merkezini ziyaret etmiş ve burada bir görüşme gerçekleştirmişdi. Görüşmenin basına yansımayan ama ana konularından birinin, Kılıçdaroğlu’nun, partisi CHP’nin, ülkenin dindar kesimi gözündeki imajının nasıl düzeltebileceği hakkında, Cemaatin temsilcilerine sorular sorup, tavsiyeler aldığı öğrenildi.



Görüşmede içeriğinden haberi olan kaynağın Vatan’a aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, TAA ile yaptığı görüşmede önce CHP’nin Türkiye’deki dindar kesimle arasındaki sorunlardan bahsetmek adına bir fıkra anlattı. Fıkra şöyle: CHP’den bir aday, Karadeniz yöresinde su taşıyan bir teyzeyi görür ve kadına yardım eder. Daha sonra, aday ayrılırken teyzeden oy ister ve teyze de milletvekili adayına: ‘’hangi partidensin’’ diye sorar. Adayın CHP’li olduğunu öğrenince, kendisinin taşıdığı suyu elinden bırakarak: ‘aman oğlum, o suyla benim abdestim olmaz şimdi’’ der.


Bu fıkra ile birlikte odada yüksek sesli gülüşmeler oldu, ortam ısındı. Kılıçdaroğlu, konunun devamını getirerek, CHP’nin Türkiye’deki dindarlar nazarında problemler yaşadığını söyleyerek, bu imajın düzeltilmesi konusunda Cemaat temsilcilerinin tavsiyelerini sordu, seçimlerden önce ‘Yeni CHP’nin dindarlarla barışık olduğunu anlatmak istediklerini açıkladı.


Cemaate yakın TAA’nın temsilcilerinden biri ise, CHP’nin son zamanlarda dindarların haklarını korumak adına önemli adımlar attığını, başörtü konusunda da Meclis ve genel olarak yaklaşımının memnuniyet verici olduğunu. bu adımların sürmesinin, dindarlar nazarında önemli etkileri olacağı söyledi.

Haberin Devamı