Gazete Vatan Logo
Magazin Cem Yılmaz A.R.O.G'ta hata mı yaptı?

Cem Yılmaz A.R.O.G'ta hata mı yaptı?

Yetişkinler tatminsiz çocuklar alkışlıyor

Geçen cuma gösterime giren A.R.O.G’un ilk seansları kapalı gişe oynadı. Ancak, filmi izleyen yetişkinlerin pek çoğu hayal kırıklığı yaşarken, çocukların çok beğendiklerini söylemesi dikkat çekiyor

Cem Yılmaz’ın 400 kopya ile gösterime giren filmi A.R.O.G sinema salonlarında henüz 1 haftasını doldurmadı ancak izleyenler birbirlerine “Sen esprileri beğendin mi?” demeye başladı. İlk başlardaki o heyecan, yerini “sorgulamaya” bıraktı. İşte A.R.O.G ile ilgili son görüşler:


Para verdiğim için izledim

Müslüm Ateş (18-Öğrenci): Cem Yılmaz’ı beğenerek izlerim ama film çok basit olmuş. Anlatım olarak çok kısa sadece sahnede insanları kırıp geçiren bir komedyen keşke bu kadar masraf yapacağına filmi tek mekanda bombardıman haline getirseydi. Birçok insanın beklentisini karşılamadığını düşünüyorum. Para verdiğim için izlediğimi söyleyebilirim.

Filmden çıkan bile oldu

Ali Güler (20-Öğrenci): Filmde açıkçası bir yenilik bulamadım. Sahneler çok bağlantısız ve kopuktu bence. GORA’nın devamı gibi olsa da onun başarısının kesinlikle çok altında. Filmden çıkanlar bile olduğunu gördüm. Orta yaşlı bir bayan çıkıp gitti. Cem Yılmaz bu işin piri olduğu için ben çok daha iyi bir film bekliyordum.

Başarılı ve güzel

Ergin Büyükbayram (42-Serbest):
Filmi biraz karışık buldum. GORA’dan daha teknolojik bir film. Ama verdiği çok güzel mesajlar var da. Gösterilerinde her iki dakikada bir insan güleceğini biliyor ama sinemada böyle olmadığı için insanlar eleştiriyor.

Esprili güzel bir film
Gönül Karabel (70-Emekli): Cem Yılmaz çok güzel bir film yapmış. Çok espirili bir film olmuş ve bence izleyici kitlesini yine çekecek. Üretken ve başarılı bir insan olarak buluyorum. Küfürsüz de komedi yapılabileceğini A.R.O.G’da gösterdi. Filmin ortasında çıkanlar olabilir ama ben başka nedenle çıktım.

Gösterileri daha güzel
Ali Nadir Gül (16-Öğrenci): GORA’ya göre çok güzel değil. Konuda hiç bütünlük yok. Oradan oraya atlıyor. Daha çok güleceğimi düşünmüştüm. İki defa gösterisine gitmiştim ve o bundan çok daha güzeldi. Filmin galasında kendisi de tepkilerden rahatsız oldu diye okudum. GORA’yı üç defa izlediğimi biliyorum ama AROG’u bir daha izlemem sanırım.

Beğenmedik ama kredisi var
Uğur KOÇBAŞ (VATAN Dış Haberler Müdürü):

Cem Yılmaz’ın gösterilerini hem canlı olarak hem de DVD’den onlarca kez izleyen, Her şey çok güzel olacak, Hokkabaz ve G.O.R.A filmlerindeki repliklerini bile ezbere bilen bir grup olarak Yılmaz’ın yeni filmi A.R.O.G’un tanıtımlarını duyduğumuzda biletlerin satışa çıkacağı günü iple çekmeye başladık. Filmin gösteriminden iki hafta önce tam 19 bilet alarak 00:30 seansını bir anlamda “kapattık.” Cem Yılmaz’ın her gün gazete ve televizyonlardan filme gaz verişlerini görüp, “3 bin 700 espri var dekoderle gidin” sözlerini okuyup beklentimizi maksimuma ayarlayarak koltuğumuza kurulduk. Ama olmadı...

Bankacı, yatırım uzmanı, gazeteci, akademisyen, mali müşavir gibi çok geniş iş yelpazesine sahip olan dev arkadaş grubumuzun ortak yorumu “olmamış” şeklindeydi. Her izlediğimizde kahkahalar attığımız stand-up şovlarının çeyreği kadar bile gülmedik. Belki Cem Yılmaz’ı tanımasak, ya da filmden aylar önce bu kadar büyük beklenti yaratılmasa çok seveceğimiz bir film olabilirdi ama neredeyse 90 dakika süren o futbol maçında 2 arkadaşımızın uyumuş olması sadece geç saatlerdeki bir matineye gitmiş olmamızla açıklanamaz.

Tamam bu filmi beğenmedik. Ama Cem Yılmaz milyonlarca Türk gencinin gözünde hâlâ bir fenomen. Bizde de sonsuz kredisi var. Gelecek ay yeni bir film çekeceğini açıklasın yine 2 hafta önceden bilet alır yine gideriz. Naçize tavsiyem bundan sonra yapacağı işlere gaz vermeye çok uğraşmasın, biz zaten onun yaptığı her işi izlemek için hazır bekliyoruz.


Haberin Devamı