Zaplamadan olmuyor

Gelin birlikte kanallar arası küçük bir ekran turuna çıkalım. Acun Ilıcalı’nın bir zamanlar reyting rekorları kıran ‘Var Mısın Yok Musun?’ yarışması İlker Ayrık sununca kibarlaşmış, ‘Var Mısınız Yok Musunuz?’ olmuş. Yokuz!

‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ içeriğini yenilemiş, sunucusunu değiştirmiş, evine kavuşmuş. Bir zamanların BBG evi gibi artık bir de BBEB evi var. ‘Çarkıfelek’ hep aynı. Stüdyodakiler daha fazla şamata yapıyor o kadar. ‘Para Odası’ adındaki yeni yarışma o kadar anlamsız ki Tamer Karadağlı gibi deneyimli bir oyuncunun bile sunarken kafası karıştı, iki haftada bıraktı. Kafaları daha çok karıştıran Ahmet Çakar onun yerini aldı.

‘Rising Star’ın tek ilgi çekeni Yılmaz Morgül’ün gözlükleri artık baymaya başladı. Sabah kuşağında ‘İclal Aydın ile Yeniden’ programı var. ‘İclal Aydın ile Eskisi Gibi’ deseler daha yerinde olurdu. Zuhal Topal ve Seda Sayan’ın durumu eski hamam eski tas. Evlilik programlarındaki acımasız rekabet tekrar start almış vaziyette.

Yemek programları peşpeşe geliyor. ‘Nursel’in Mutfağı’ biter bitmez ‘Ver Fırına’ başlıyor. Bodrum’a tatile gidemeyenler Bodrum’a mecburen giden bir ailenin ‘Bodrum Masalı’ dizisiyle avunuyor. Diğerleri Şahane Damat, Gülümse Yeter, Yüksek Sosyete, Seviyor Sevmiyor gibileriyle idare ediyor. Habire kanal değiştirmekten uzaktan kumandaya pil dayanmıyor. Zaplamadan rahat rahat televizyon izlemek olmuyor!

Haberin Devamı

Zaplamadan olmuyor

BEN-HUR FİYASKOSU HALUK BİLGİNER’İN BAŞARISI

Tarihi film yapmak zordur. Efsane olmuş bir tarihi başyapıtın yenisini yapmak daha da zordur. ‘Ben-Hur’ da bunlardan biri. İlk kez 1959 yılında gösterime giren film 11 Akademi Ödülü kazanmıştı. John Ford’dan sonra gelmiş geçmiş en iyi yönetmen olarak bilinen William Wyler harikalar yaratmıştı. Ben-Hur rolünde Charlton Heston dillere destan bir performans sergilemişti.

Yeni Ben-Hur geçen hafta Amerika’da vizyona girdi. Yönetmeni iki vampir filmiyle tanınan Rus-Kazak asıllı Timur Bekmambetov. İngiliz, İskoç, Brezilyalı, İranlı, İsrailli, Danimarkalı, Amerikalı ve İtalyanların yanı sıra Haluk Bilginer de bu yapımda rol alıyor. Baş hizmetkar Simonides’i canlandırıyor. Ben-Hur’u bu kez Jack Huston oynuyor. Kadroda Morgan Freeman haricinde dünyaca ünlü bir isim bulunmuyor. 100 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film 11 milyon dolarlık gişe hasılatıyla 6’ncı sırada yerini alarak hayal kırıklığı yarattı. Sonuç normal.

Haberin Devamı

Bekmambetov bir Wyler değil. Huston, bir Heston hiç değil. Haluk Bilginer ise çok başarılı bir aktör. Macbeth, My Fair Lady, Phantom of the Opera gibi önemli oyunlardaki kusursuz performansıyla Londra sahnelerinde yeteneklerini defalarca kanıtladı. Dilerim ki Ben-Hur fiyaskosu, Haluk Bilginer’in başarısı olsun. Türkiye’nin sesini, gücünü Hollywood’tan tüm dünyada duyursun!

Zaplamadan olmuyor

DİĞER YENİ YAZILAR