ABD'de TV reklamları

Amerika özgür yaşayanların diyarı. Televizyonda neredeyse her şeyin reklamı yayınlanıyor.

Amerika’da televizyon reklamları bizden çok farklı. Sigara ve uyuşturucu hariç nerdeyse her şeyin reklamı yapılıyor. Bira, şarap ve alkollü içecek reklamları serbest. İlaç reklamları yan etkilerini tüm detaylarıyla vurguladıktan sonra serbest. Avukatlar, doktorlar, dişçiler, tüm profesyoneller tanıtımlarını yapabiliyor. Gizli reklam diye bir saçmalık yok. Televizyonda herkes istediği markayı istediği gibi rahatça söyleyebiliyor. Ekranda buzlanmayı daha öğrenememişler. Ürünlerin üstündeki markaları buzlamıyorlar. Reklam sürelerinde hiçbir kısıtlama yok. İzleyiciyi kaybetme korkun yoksa istersen 24 saat reklam yap. Büyük kanallar aralarında anlaşmış hep aynı zamanlarda aynı sürede reklamlarını yayınlıyor. Diğerleri bildiğini okuyor. ABD’nin RTÜK’ü, FCC (Federal Communication Corporation) kanallara küfür ve müstehcen yayın nedeniyle aklına geldiği gibi ceza yağdıramıyor. Televizyon kanalları reklam kazançlarından RTÜK misali FCC payı ayırmak zorunda kalmıyor. Normal vergilerini ödüyorlar o kadar. İşte onun için oraya "Land of the free", özgür yaşayanların diyarı deniliyor!

Haberin Devamı

ABD'nin yeni başkanı Clinton mu Trump mu?

ABDde TV reklamları

ABD başkanlık yarışı gün geçtikçe kızışıyor. Kasım ayındaki seçim öncesi Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, yarışı Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’dan bir adım önde götürüyor. Ancak Trump henüz son sözünü söylemiş değil. Uyanık işadamı hamlesini seçim öncesi yapacak. Reklam kampanyasına Ekim ayından itibaren ağırlık verecek. Çünkü seçmenlerin balık hafızalı olduğunu biliyor. Rakibinin tüm kozlarını erken harcamasını bekliyor. Bu arada dünyadaki her terör olayı Trump’ın lehine gelişiyor. IŞİD ve diğer örgütler belki farkında olmadan Trump’a çalışıyor. Çünkü Amerikalılar Clinton’u Obama’nın devamı gibi görüyor.

Angelina Jolie ve Brad Pitt ayrılıyor mu?

ABDde TV reklamları

Angelina Jolie ve Brad Pitt Hollywood’un A-List denilen en gözde çiftlerinden. Her gittikleri yerde dikkat çekiyorlar. Sürekli gündeme geliyorlar. Son zamanlarda aralarının bozulduğu ve ayrılacakları iddia edilmeye başlandı. Brad Pitt’in başka kadınlara ilgi gösterdiği ve Angelina’nı kıskançlık krizine girdiği söylendi. Ancak ünlü çift her zamanki gibi gözlerden uzak birlikte olmaya devam ediyor. Gelecekte ne olur bilinmez. Ama hem kendi çocukları hem evlat edindikleriyle o kadar geniş bir aile kurdular ki Brangelina’nın düzenlerini bozmaları kolay olmayacak. Bu manevi tarafı maddi tarafı ayrı. Çok büyük bir servet kaybı söz konusu. Onun için bence ilişkileri gizemliliğini koruyarak aynen sürecek. Angelina ve Brad çıkan tüm dedikodulara rağmen ayrılmayacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR