Safiye kaptan uçuşta

Twitter’da tarihi resimler yayınlamasıyla bilinen Historical Pics tarihi bir hataya damgasını vurmuş. 2.6 milyon takipçisi olan hesapta Sabiha Gökçen fotoğrafının altına “1937’de ilk kadın savaş pilotlarından biri olan Safiye Soyman” diye yazmışlar. Düşünün… Janis Toplin 1969’da Woodstock’ta konserde, Barack Obama 1988’de Harvard Üniversitesi’nde, Marilyn Monroe 1956’da Kraliçe Eizabeth’ ile Londra’da, Sophia Loren 1960’da fenomen olan şapkasıyla poz veriyor. Prenses Diana 1985’de John Travolta ile dansediyor, Jimmy Hendrix 1968’de elinde Mad dergisi saçını taratıyor, Elvis Presley 1989’da Las Vegas’ta sahnede şarkı söylüyor.

Robert De Niro ile Marlon Brando 1974’te ‘Baba 2’ filminin setinde, Pablo Picasso 1956’da Fransa’daki evinde resim yaptığı stüdyosunda... Tüm bunların yanında bunan böyle Safiye Soyman’ın da adı geçecek. İsim benzerliğiyle gündeme gelmek Safiye Hanım’ın hoşuna gitmiş. “Ben o tarihte daha dünyaya bile gelmemiştim” diye gülüp geçmemiş. “Allah yaptırdı bu hatayı. Çünkü en büyük hayalim pilot olmaktı” demiş. Bir de bakmışsınız heveslenmiş. Kursa gidip uçmasını öğrenmiş.

Haberin Devamı

Sabiha Gökçen’de uçağa bindiğinizde pilot kabinin içinde kaptan pilot Safiye, yardımcı pilot da hayat arkadaşı Faik! Şimdi elinizi vicdanınızın üstüne koyup lütfen bana tüm samimiyetinizle söyleyin. Arkanıza bakmadan o uçaktan iner misiniz yoksa eğlenceli olur diye uçar mısınız?

Hop dedik abi

Kıvanç Tatlıtuğ’un abisi kraldan çok kralcıymış. Kıvanç’ı görüntülemek isteyen kameramanlara saldırmış. Kıvanç da arabasının içinde oturup olayı seyretmekle kalmış. Hangisinin daha ‘itici’ bir davranış olduğuna karar veremedim. Abisinin görevlerini yapan muhabirlere saldırması mı? Yoksa Kıvanç’ın kılını kıpırdatmadan olup biteni izlemesi mi? Ünlü oyuncu yoğun ilgiden artık bunalmış olmalı. Yoksa herhalde öfkeli abisine müdahale ederdi. İyi de abisine ne oluyor? Ankaralı Yasemin’in şarkısındaki gibi.

“Yolu şaşırdın kafayı tırlattın

Sonunda sende bizi tanıdın

Onlara uydun adammı oldun

Para bulunca havadar oldun

Haberin Devamı

Sana yut yut dedik yutamadın abi

Derdin neyse buyuru ver abi

Hop dedik abi ne olur yani

Kaşıntı nerde kaşıyalım abi

Hop dedik abi!”

Zamanı durduran adam

Türk pop müziğinin ünlü ismi Alpay yıllara meydan okuyor. 80 yaşındaki Ankaralı delikanlı 2 saat sahnede kalıyor. Şarkılarını keyifle söylüyor, herkesi dansa davet ediyor. Alpay Nazikoğlu nadir bulunan çok beyfendi bir sanatçı. ‘Timeless Moments’ (Zamanı geçmeyen anlar) adlı sahneye üçüncü kez konuk olmuş. Kendisini izlemeye gelenleri coşturmuş. Tıpkı 89 yaşında hala dünya turnelerine çıkan efsane ABD’li şarkıcı Tony Bennett gibi. Alpay da bizim Tony Bennett’imiz. Zamanı durduran adam. Helal olsun!

DİĞER YENİ YAZILAR