Çakır için çok geç

Bazı şeyleri zamanında yapmak gerekir. Zirvede olduğun zaman… Popüler olduğun zaman… Özellikle sinema ve televizyon dünyasında.

Efsane olmuş bir dizi karakterinin hikayesinin veya gişe rekorları kırmış bir filmin devamını getireceksen modası geçmeden yapacaksın. İş işten geçtikten ve nesiller değiştikten sonra değil.

90’lı yılların başında başrollerini Richard Gere ve Julia Roberts’ın paylaştığı ‘Pretty Woman’(Özel Bir Kadın) isimli romantik komedi türünde çok tutulan bir film vardı.

Sinemaseverler Richard ve Julia ikilisini aynı filmin devamında görmek istediler. Ancak yapımcılar sevilen ikiliyi ‘Runaway Bride’ adında son derece saçma sapan bir filme kadar beyazperdede biraraya getirmeyince ‘Pretty Woman’ın sihri bitti. ‘Runaway Bride’ gişede hüsrana uğradı. ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinde canlandırdığı Çakır karakteriyle hafızlara kazınan Oktay Kaynarca, yıllar sonra ekranda mafya babalığına geri dönüyormuş. Artık çok geç!

Aradan çok zaman geçti.

Oktay Kaynarca bir dolu farklı dizilerde oynadı.

Haberin Devamı

‘Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ismindeki yeni dizisi tutar mı tutmaz mı kimse bilemez.

Ama tutarsa Vadi’deki Çakır’ın anısına ve hatırına olmayacağı kesin!

Pınar’ın küpeleri

Pınar Altuğ, mankenlik, oyunculuk ve sunuculuktan sonra tekstil ve kuyumculuğa el atmış.

‘Selma by Pınar Altuğ’ adlı takı koleksiyonunu geçen hafta görücüye çıkarmış. Küçük yaştan beri taktığı takıları çizip biçip kendi tasarlamış.

Annesi de Pınar gibi mücevherlere meraklıymış. “Gidip imitasyon takılara tonla para vereceğine paranı biriktir, küçük de olsa hakikisini al ve koy kenara” diye kızına öğüt vermiş. Pınar da ne yapacağını kara kara düşünürken kendi tasarımlarıyla markalaşma kararı almış.

Logosu annesinin el yazısıymış. Mücevheri her zaman her yerde her şekilde kullandığını açıklamış.

“Gece yatarken küpelerimi çıkarmam” demiş. Koleksiyonu da zaten küpe ve yüzük üzerineymiş. Ben hayatımda bu kadar duygusal bir mücevher işine başlama öyküsüne tanık olmadım. Otur ağla yani.

Takı dünyasının melodramı gibi.

Gece küpelerle uyuması da cabası.

Haberin Devamı

Hanımlar duyduk duymadık demeyin.

Yastığa başınızı yasladığınızda kulağınızda küpeleriniz olursa…

Makyajınızı da uyumadan önce bir tazeleyip öyle yatarsanız…

Rüyanızda bir davete gidecek olursanız hazır vaziyettesiniz!

Alişan’dan pilot olursa

Türkücü Alişan’ın meğer bugüne dek gizli kalmış ne marifetleri varmış. Tom Cruise’un ‘Top Gun’ filmini gördükten sonra pilot olmak istemiş. Özel bir kurumdan ders almış.

Uçağı indirip kaldıramıyormuş ama havada iyi kullanıyormuş. “Çok iyi araba kullanıyorum ama park etmesini beceremiyorum.” “Tekneyi, kıyıya yanaştıramıyorum ama açık denize çıktıktan sonra harika kullanıyorum” demek gibi bir şey.

Gitmiş bir de uçuş dersi almış.

İndirip, kaldırmak için değil.

Uçağı havada kullansın diye.

Ne gerek vardı?

Bilgisayar oyunlarından çok daha fazla şey öğrenirdi.Alişan’dan pilot olursa…

Havadayken korkmayın.

Sadece kalkışlarla, inişlerde bildiğiniz tüm duaları okuyun. Çünkü pilotun bilgisine, tecrübesine değil Allah’a emanetsiniz!

DİĞER YENİ YAZILAR