Amerika’nın gerçek ev kadınları

ABD’li gerçek ev kadınlarının yaşamlarını yansıtan reality şov’ türündeki televizyon dizisi Amerika’da çok tutuluyor. Son zamanlarda ise polisiye türü dizilerde CSI’ların yerini NCIS’ler aldı.

Washington D.C’den Los Angeles’a ve son olarak New Orleans’a uzandı.

Ancak ‘The Real Housewives’ın popülaritesine yetişmeleri mümkün değil.

Atlanta, Beverly Hills, Orange County, New Jersey, New York City ve Miami.

Hepsinin kendine ait birer sözüm ona gerçek evkadınlarına ait dizisi bulunuyor.

Sözüm ona diyorum çünkü tümü yapmacık. Arkadaşlıkları, gülmeleri, ağlamaları, tartışmaları, günlük işleri, tatilleri palavra. Ekran başına izleyici çekmek için hem akıllıca hem sinsice kurgulanmış bir tuzak.

Bugüne kadar 500’e yakın bölüm çekmişler. Amerikalılar palavradan hoşlanıyor olmalı. Yıllardır Kardashian familyasına takılmalarından belli. Yoksa Kardashian’lar nasıl süper star olur? ‘Amerikanın Gerçek Ev Kadınları’nın yanında ‘Umutsuz Ev Kadınları’ndaki hayali karakterler bile daha sahici duruyor. Zaten bunlar gerçek olsa var ya... Amerika’da aklı başında hiçbir erkek evlenmeye cesaret edemezdi!

Haberin Devamı

New York New York TOP TEN

Uzun süredir gitmemiştim. New York’ un kendine özgü dünyasını unutmuşum. Birkaç gün içinde hepsini hatırladım. İşte bilmeyenler için New York’un TOP TEN turistik özellikleri:

1)Aşırı ve lüzumsuz pahalık.

2)Verdiğiniz paranın karşılığını almayı beklemeyin.

3)Sadece paranız konuşunca dinliyorlar çeneniz değil.

4)Taksi şöförleri arasında İngilizce bilen ve anlayan nerdeyse yok.

5) İngilizceyi anlaşılabilir bir şekilde konuşan insan sayısı da çok az

6)Ukalalıklarıyla ünlü Fransızlar bile New York’lular yanında mütevazı.

7)Gürültüyle aranız iyi değilse hiç gitmeyin 24 saat boyu kaçacak yer yok.

8) En dandik restoranların bile önlerinde uzun bir kuyruk bulunuyor.

9) İndirim olan mağazalarda yardım eden yok, ortalık savaş alanı gibi.

10) Central Park’da 40 dereceye varan öğle sıcağında siz nefes almakta zorluk çekerken yanınızdan jogging yapan fitness delisi biri koşarak geçiyor.

T H Y O K

Haberin Devamı

THY ile New York’a uçtum. Biriktirdiğim millerle Business Class’ta seyahat ettim. THY, canım Türkiyem’in gurur duyabileceği çok başarılı bir havayolu oldu. Ancak millerle uçtuğunuzda sorun çıkıyor. Verdikleri gün ve saatteki uçuşları tercih etme zorunda kalıyorsunuz. Parasını ödeyen biletli müşteriye öncelik hakkının tanınmasını anlarım. Ama uçakta koltuklar boş bile olsa millerini kullanan yolculara o yerlerin verilmemesine anlam veremem. THY ya naçizane tavsiyem millerle ödül programını doğru dürüst yapsın.Ya da nasılsa paralı mülteriler sırada bekliyor deyip toptan vazgeçsin.

DİĞER YENİ YAZILAR