Nisan balığı ordaysa telefon şakaları burda

Küfürbaz emlakçı Metin: İnternette yayınlandığı günden bu yana fenomen haline geldi. Fanatik Fenerbahçeli Metin’in Kadıköy’de bir Galatasaray derbisi öncesi çok küfür ettiği gerekçesiyle kombinesinin iptali ve Fenerbahçe kulübü tarafından jest olsun diye yerinin Galatasaraylılara verilmesiyle ilgili defalarca dinlenen efsane bir şakaydı. Hala beni gören Metin’in gerçek olup olmadığını öğrenmek istiyor. Metin’in gün yüzü görmemiş küfürleri kulaklarda çınlıyor ve bir dinleyen doymuyor. Bu şakayı dinleyerek eğleniyor, stres atıyor.

Telefona bakacak İgilizce bilen eleman: Gazeteye ilanı veren işyerini arayıp İngilizce bildiğimi söyledim. Sonra da bakacağım telefonun rengini ve markasını öğrenmek istedim. Nedenini sorduklarında “Gri renkli telefonlara alerjim var bütün gün karşılarında oturup onlara bakmam” dedim. “Çalışma saatleri nedir, gözümü telefondan ne kadar ayırabileceğim?” diye üsteledim. Bir süre sonra arkadan biri ‘kapat şunu be’ diye bağırınca telefonu suratıma kapattılar.

Miss Keybeni: Keyveni adındaki bir catering firmasına Hint konsolosluğundan arıyorum dedim. Hint aksanlı bir İngilizceyle konuştum. Hindistan’da kendisini terk edip malını mülkünü alıp kaçan Miss Keybeni isimli eşinin peşine düşen ve her yerde onu arayan çılgına dönmüş Raj’ı ve onun söylediklerini tercüme eden konsolostaki görevliyi aynı anda oynadım. “Miss Keybeni’yi istiyorummm” diye tutturdum. Telefondaki hanım ’Biz bu adamdan kurtulamayacağız’’ diye acayip panikledi. “Yok burda öyle biri” diye bağırıp durdu. Çok güldüğüm bir şakaydı.

Haberin Devamı

Aliyev dublör arıyor: Toprağı bol olsun ünlü iş adamı İshak Alaton, rahmetli Azerbaycan lideri Haydar Aliyev’e tıpatıp benzerdi. İkisini birlikte görenler onları ayırmakta zorluk çekerdi. İshak Bey’in radyo programıma konuk olarak geleceği gün bir protokol görevlisi olarak kendisini ofisinden aradım. Haydar Aliyev’in işi çıktığı için akşam onuruna verilecek önemli bir davete katılamayacağını söyleyip İshak Bey’den onun dublörü olarak gitmesini rica ettim. Giyeceğiniz smokini de biz hemen yollarız dedim. “Gerek yok benim kendi smokinim var” deyip teklifi kabul edince “Ben Cem Ceminay. Hani benim programa geliyordunuz?” dedim. Çok güldük.

Haberin Devamı

Sazan Cem Ceminay: Sevgili Rana Erkan Tabanca ile aynı radyoda çalıştığımız dönemde Amerika’ya çocuklarımı görmeye gitmiştim. Rana sesini değiştirdi ve beni Zeki Triko’nun Türkiye’deki ajansından aradığını söyledi. Atlantic City’deki defilelerinde sunuculuk yapmamı istedi. Olmaz tatilim bitti dönmem gerekiyor diye nazlandığımda “Defilede bikinileriyle Naomi Campbell ile Cindy Crawford da olacak” deyiverdi. Hemen sazan gibi atladım. Tamam o zaman varım dedim. Müstehzi bir sesle “Sunucumuz olarak sizin de tanga mayo giymenizi istiyoruz” deyince işletildiğimi anladım. Kayıtta çıkan teknik bir sorun yüzünden, tam da 1 Nisan’da yapılan bu harika şaka maalesef güme gitti. Benim için unutulmazdı.

1 Nisan şaka günü kutlu ve mutlu olsun

DİĞER YENİ YAZILAR