Türkiye ve dünyada yılın absürt olayları

Erzurumlu Nusret’ten ABD Başkanı Donald Trump’a, Murat Boz’dan taciz skandallarının sabıkalı ismi Harvey Weinstein’a Türkiye ve dünyaya damgasını vuran yılın en absürt olayları...

Bir hareket çekti uluslararası fenomen haline geldi

Nusret Gökçe ‘SaltBae’ adını verdiği kendine özgü ete tuz serpme hareketinin videosunu internette paylaştıktan sonra dünya çapında bir üne kavuştu.

Sinema ve müzik dünyasının önemli yıldızlarını kendisine hayran bırakmayı ve onlarla kısa süre içinde kaynaşıp evlerinde barbeküler yapmayı bile başardı.

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Macron, Twitter’da Saltbae hareketiyle Nusret’i taklit ederek oy topladı.

Etiler’de küçük bir kasap dükkanında başlayan masalımsı kariyeri Nusret’i bu yıl Türkiye’deki şubelerinin dışında Dubai, Abu Dhabi, Doha ve son olarak Miami’ye taşıdı.

New York’ta 60 West 3rd Street adresinde açacağı yeni süper lüks restoranı için fenomen etçi gün saymaya başladı.

Bir hareket çekerek uluslararası fenomen haline gelmeyi Erzurum’lu Nusret’ten başka bu dünyada bugüne dek kimse yapamadı.

Kendi aldattı arkadaşı suçlandı

Murat Boz arkadaşı Eser Yenenler ile isminden başka hiçbir şeyin gizli kalmadığı ünlü bir gece kulübünde televizyondaki ‘İşte Benim Stilim’ yarışmasının Cicişleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler ile yaptığı kaçamağı eline yüzüne bulaştırdı.

Haberin Devamı

Çapkınlıkları derhal gündeme oturdu. Murat 1,5 yıldır birlikte olduğu, evlilik planları yaptığı Aslı Enver’le olan ilişkisini bitirmek zorunda kaldı.Ancak hayranları Murat’ın ihanetinin faturasını Eser’e çıkardı. Ünlü popçu sütten çıkmış ak kaşık gibi aldatma olayından sıyrıldı.

Mayıs’ta hem yollarını hem evlerini ayıran 1,5 ay sonra da barışan Murat ve Aslı ikilisi kaldıkları yerden devam etmeye ve yeniden birlikte yaşamaya başladı.

Sonu gelmeyen taciz skandalı

Hollywood’un en tanınmış film yapımcılarından Harvey Weinstein’in yıllar boyu karşılaştığı, tanıştığı, çalıştığı her kadını taciz etmesi Amerika’da ve dünyada çok büyük yankı uyandırdı.

Harvey kendi kurduğu şirketten istifa etmek zorunda kaldı.

Akabinde diğer tacizci ünlüler çorap söküğü gibi afişe edilmeye başlandı.

Kevin Spacey, Ben Affleck, Dustin Hoffman, Jeremy Piven, Louis C.K ve Steven Seagal gibi yıldızların başını çektiği suçlananlar listesinin sonu hala gelmedi.

Haberin Devamı

Sadece film sektöründe değil politika, spor dünyası, gurme şefler arasından bile hiç beklenmedik isimlerin tacizci olduğu iddia edildi.

Bu olay kadınların yapılan uygunsuz davranışları asla unutmadıklarınıve zamanı geldiğinde intikamlarını mutlaka aldıklarını gözler önüne serdi.

Trump başkan oldu dünya karıştı

İkizler burcu Donald Trump 17 Ocak 2017’de Kongre’de yemin ederek resmen ABD’nin 45’inci başkanı oldu. O günden beri de hem Amerika’da hem dünyada yapmadığı saçmalık kalmadı. Çok sevdiği ve kendi gazetesi gibi gördüğü Twitter’da olay yaratan birbirinden çelişkili twitler atmaya devam etti.

Kuzey Kore’nin çılgın lideri Kim Jong Un ile takışarak dünyayı nükleer bir savaşın eşiğine getirdi. NATO toplantısında Montenegro Başbakanı Dusko Markovic’i eliyle iterek bütün protokol kurallarını ezdi.

Dünyanın nasıl işlediğinden haberi olmadığı için Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanımasını gecikmiş bir karar olarak nitelendirdi ve bölgedeki barış umutlarını bir kalemde yerle bir etti.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR