Survivor hiç bitmesin

Canım Türkiyem TV 8’deki ‘Survivor’ yarışmasını izlemeye doymuyor. Ünlü yapımcı Acun Ilıcalı sahibi olduğu televizyon kanalını ve buçuk kardeşini bu popüler yarışma sayesinde ayakta tutuyor.

Çünkü Survivor yayınlandığı süre içinde başka hiçbir programı reytinglere giremiyor. Ama ne yazık ki her güzel şeyin sonuna gelindiği gibi Survivor yarışması da bitiyor. İşte o zaman ekranda doldurulması güç bir boşluk kalıyor.

Hep beraber 7’den 70’e bir yıl sonraki Survivor yarışmasını iple çekmeye başlıyoruz. Kimler seçilecek, hangi ünlülerle hangi gönüllüler adaya gidecek merak içinde bekliyoruz. Sonra kışın ortasında denizi güneş ve kumsalı olan ıssız bir tropik adada çekilen Survivor ekrana geliyor ve hayatımız yeniden renkleniyor. Bence Survivor yaz aylarında da devam etmeli. Bu kez çekimler izleyenin içini ferahlatan, serinleten karlı, buzlu, soğuk bir yerde yapılmalı.

Kutuplar gibi. Penguenler, kutup ayıları, fok balıkları bir yanda. Eskimolar gibi buzdan evlerde yaşayan ‘Ünlüler’ ve ‘Gönüllüler’ öte yanda. Karların, buzların üzerinde çeşitli oyunlar. Buzları delip zıpkınla balık avlamalar. Ada Konseyi yerine Kutup Konseyi. Panaroma yerine Buzorama.

Haberin Devamı

Ödül olarak araba yerine kızak, kayak ve büyük ödül olarak snowmobiller. Yarışmacıların aralarındaki tartışmalar da hararetli olmak zorunda değil. Ne de olsa soğuk yerdeler. Buz gibi espriler yapabilirler. Böylece yaz ayları da boş geçmez. Hem sıcaklarda sıkıntıdan patlayan televizyon izleyicisine eğlence olur hem de Acun’un işine gelir. Kış temalı ürünleri olan ve sezonun gelmesini bekleyen bir dolu sponsor da bulunur. Dominik’te başlayıp Kıbrıs’ta sona ermesin. Survivor yarışması hiç bitmesin hep devam etsin!

İçimizdeki uzaylılar

Bir türkücü Mustafa Topaloğlu var sanırdık. Meğer bizim buralarda çok uzaylı varmış. Rus bilim adamı Igor Asurbeyli dünyanın yörüngesinde bir uzay ülkesi kuracakmış. Asgardia adındaki uzay istasyonunda 100 bin dünyalı barınacakmış.

Asgardia’nın devlet statüsü kazanarak resmi uzay vatandaşlığı vereceği iddia ediliyor. İlk 20 günde yüzbinlerce kişinin vatandaşlık için başvuruda bulunduğu söyleniyor. En fazla talep Çin’den gelmiş.

Haberin Devamı

İkinci sırada 29 bin 853 kişiyle Türkiye varmış. Çinlilerin uzaya gitmek istemesini anlarım. Ülkeleri o kadar kalabalık ki kaçacak yer arıyorlar. Türklerin uzayda yaşamak istemelerini de aslında normal karşılamak gerek. Ayrıca uzaylı pasaportu alma cazibesini de göz ardı etmemek gerek. Sırf pasaport alabilmek için Asgardia’ya çocuk doğurmak için gidenler çıkacaktır. Bayrağında ay ve yıldız olan bir ülkenin vatandaşlarının uzaydaki Asgardia’ya akın edip çifte vatandaşlık istemesi ve gitmek istediği uzaydaki ülkede yaşamın ne zaman başlayacağını bile bilmemesi tam bize göre bir durum.

Bir ara içimizdeki İrlandalılar diye bir laf vardı. Devir değişti. Artık gözümüz yükseklerde. ‘İçimizdeki dünyalılar’ gitti.

‘İçimizdeki uzaylılar’ geldi!

"Canım Türkiyem'in Ramazan Bayramı'nı kutlar, sevgi, saygı, birlik, beraberlik, barış, huzur dilerim..."

DİĞER YENİ YAZILAR