Geleneksel yeni yıl hediyesi

Herkes yeni yıla nasıl gireceğini düşünürken, erkekler için yılbaşı demek melekler demek.

Yıl boyu çalışıyorsunuz, çabalıyorsunuz yaşam mücadelesi veriyorsunuz. İşinizde, evinizde, trafikte kimi zaman stres içinde günler geçiriyorsunuz. Dolar, Euro almış başını gidiyor cebimdeki paralar eridi diye üzülüyorsunuz. Öyle bir ÖTV koydular ki artık ömür boyu yeni araba alamam diyorsunuz. Gazete manşetlerini gördüğünüzde, televizyondaki ana haber bültenlerini izlediğinizde dünyaya geldiğinize pişman oluyorsunuz. Borç, harç, kavga, gürültü, tartışma, atışma, sataşma geçinip gidiyorsunuz.

Geleneksel yeni yıl hediyesi

Derken yıl sonu geliyor. Yılbaşı piyangosundan büyük ikramiyenin size çıktığını hayal ediyorsunuz. Yeni yıla en hesaplı ve eğlenceli nerde, nasıl gireceğinizi düşünüyorsunuz. Her sene aynı hikaye aynı terane. Biz erkekler içinse tek teselli. Geleneksel bir yılbaşı hediyesi. Meleklerin Victoria Secret defilesi!

Aman Özge sakın gaza gelme

Ajda Pekkan, televizyon programına katıldığı Özge Ulusoy’a şarkıcılığı denemesini ve bu konuda ona yardımcı olabileceğini söylemiş. “Catherine Deneuve’ün de sesi yok ama çok güzel şarkı söyledi. Konuşuyormuş gibi küçük küçük sesini çıkararak albüm yapmanı öneririm’’ diye ünlü mankeni teşvik etmiş.

Haberin Devamı

Yıllar önce nostalji albümü çıkarttığında sevgili Ajda ile stüdyoya girip “Palavra Palavra” şarkısının yeni versiyonunu birlikte söylemiştik. Ben konuşma bölümlerini okumuştum. Ancak küçük küçük yerine büyük büyük sesimi çıkarttığımdan performansımı Ajda’ya bir türlü beğendirememiştim. Süperstar ile düet yapma hayalim kursağımda kalmıştı.

Onun için neme lazım. Ben Özge’nin yerinde olsam mankenliğe, modelliğe, sunuculuğa devam ederim. “Aman Avcı Vurma Beni” diye bir türkü vardır. Bu da o misal. “Aman Özge Sakın Gaza Gelme”

Protest müziğin protest sanatçısı

Bob Dylan siyasi ve toplumsal içerikli muhalif görüşleri dile getiren protest türü müziğiyle ünlüdür. 75 yaşındaki sanatçı geçenlerde Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülmüştü. Ancak ABD’li müzisyen ödülünü almak için İsveç’e gitmeye tenezzül etmedi. Dylan Başkan Obama’nın Beyaz Saray’a veda davetine de mazeret göstermeksizin katılmamış. Obama, Dylan’ı 2012 yılında “Başkanlık Özgürlük Madalyası“ ile onurlandırmıştı. Ödül töreninde sahne alan Dylan şarkısını söyledikten sonra Obama’nın elini sıkmış ve hafifçe tebessüm ederek etkinlikten ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Bob Dylan içi dışı bir, çizgisi belli, göründüğü gibi olan ve davranan bir adam. Seversiniz, sevmezsiniz, beğenirsiniz, beğenmezsiniz o ayrı. Keşke dünyada herkes onun gibi samimi ve şeffaf olabilse. Pop müziğin efsane protest sanatçısı Bob Dylan saygıyı hak ediyor!

DİĞER YENİ YAZILAR