Gazete Vatan Logo

Cellat ‘John’

ABD’li gazeteci James Foley’nin başını kesen IŞİD militanının, örgüte bağlı İngilizlerden oluşan ‘The Beatles’ adlı grubun üyesi ‘John’ adlı Londralı olduğu ortaya çıktı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, ABD’nin Irak’taki hava saldırılarını sona erdirmesi için infaz ettiği Amerikalı gazeteci James Foley’in katiliyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. İngiliz basınında çıkan haberlere göre, akıcı İngilizcesiyle dikkati çeken infazcı, Londra kökenli ‘John’ adlı bir militan. İngiliz istihbarat servisleri MI5 ve MI6’nın yanı sıra SAS komandolarının da başlıca hedefleri arasında bulunan John’un, İngiliz kökenli militanlardan oluşan ve kendilerine ünlü İngiliz rock’n roll grubu ‘The Beatles’ın adını veren bir grubunun üyesi olduğu belirtiliyor. Grubun özellikle rehin alma eylemlerinde uzmanlaştığı vurgulanıyor. Suriye’nin Rakka bölgesinde faaliyet gösteren John’un, Pakistan kökenli 2 İngiliz vatandaşıyla yakın çalıştığı ve örgütün fanatik üyelerinden birisi olduğu söyleniyor. İngiltere’de iyi bir eğitim aldığı belirtilen John’un örgütün fidye pazarlıklarını da yürüttüğü iddia ediliyor.

Yüzlercesi döndü

Güvenlik uzmanları, IŞİD saflarında savaşan 2 bini aşkın Avrupa kökenli militandan en az 500’ünün İngiliz vatandaşı olduğunu, bunların yarısından fazlasının da Suriye’de terör eğitimi aldıktan sonra ülkelerine döndüklerini tahmin ediyor.

Haberin Devamı

Türklerle masaya oturdu

John’un IŞİD’in Türk yetkililere teslim ettiği 11 rehinenin fidye karşılığı serbest bırakılma görüşmelerinde örgütün başlıca müzakerecisi olduğu öne sürüldü.

Cellat ‘John’, ABD’nin hava saldırılarına son vermemesi halinde rehin tuttukları gazeteci Steven Sotloff’u da Foley gibi başını keserek öldürmekle tehdit etmişti.