Gazete Vatan Logo

Çelik'ten Gülen özlemi!

‘Gülen’le kucaklaşmayı özlüyoruz’

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ABD’de yaşayan Fethullah Gülere sağlık dileyerek “Hasretle hepimiz onunla Türkiye’de kucaklaşmayı özlüyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Yenimahalle Samanyolu Kültür ve Kongre Merkezi’nde önceki gün düzenlenen, Kaynak Yayınları ile Samanyolu Eğitim Kurumları ”Kültür Günleri” etkinliğine katıldı. Açılışta konuşan Çelik, Fethullah Gülen’e sağlık ve afiyet dileyerek, ”Hasretle hepimiz onunla Türkiye’de kucaklaşmayı özlüyoruz. Mukaddes bir dava ve onun hamallığını yüklenmiş, insanlık erdeminin farkında olan insanlar var. Burada çile var, burada gurbet var, burada hakikaten zehirle pişmiş aştan yemek ve tatmak var” ifadelerini kullandı.

Türkçe olimpiyatları dolayısıyla Fethullah Gülen ile ilgili bazı şeyler söylendiğini kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hocaefendi bu kadar niçin çırpınsın. Bu zatın oğlu yok, kızı yok, hanımı yok, hanları, hamamları yok. Üzerinde bir evi, bir odası bile yok. Çünkü onun ilham aldığı büyük üstat Said Nursi vefat ettiği zaman, rahmeti rahmana kavuştuğu zaman hiçbir kulun önünde eğilmemiş ve dünyada vazifesini yapmış olan insanların büyük ruh huzuruyla bu alemden ayrıldı, gitti. Ve bütün mal varlığı 26 Türk lirasıydı. Sırtını Allah’a dayayan, o büyük kudrete dayayan insanların, kulların önünde eğilmesi bükülmesi söz konusu olamaz.”

Rusya anısı

Bakanlık döneminde dünyanın dört bir yanında muhteşem eserler gördüğünü ve bu eserlerin, ışık saçtığını belirten Çelik, bu gezilerine ilişkin anılarını da anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Eski cumhuriyet mantığını işleyen devletimiz, çoğunlukla oradaki bizim gençlerimizi o ülkedeki devlet yöneticilerine gammazlıyordu. Rusya’da birileri devreye girmiş ve fitne fesat işlemiş. Ve demişler ki, ’Bunlar fundamentalisttir. Siz bakmayın bunların sevgi hoşgörü dediğine. En doğrusu bu okulları kapatmaktır’ demiştir. Ben de Milli Eğitim Bakanı olarak, Rus Eğitim Bakanı’nın davetlisi olarak Moskova’daydım. Dedim ki ’Sayın Bakan, benim 3 çocuğum var. Üçü de bu dediğiniz okullarda okumuşlardı. Ben fundamentaliste benziyor muyum? Sana saldıracak gibi duruyor muyum? Maalesef sizi yanıltmışlar. Bu böyle değil’ dedim. Ama dedi, ’Sizin yetkilileriniz söylüyor.”

‘Baykal severse...’

Çelik, bakanlığı döneminde kendisine “Vallahi sayın bakanım Deniz Baykal senden nefret ediyor” diyenlere ”Deniz Baykal beni sevse bilin ki bende bir yamukluk var. Bizi sevmesi gereken insanlar sevsin, bu bize yeter” dediğini anlattı.

Konuşmasında Hz. Peygamberin kutlu doğumuna da değinen Çelik, ”Hz. Peygamber eğer dünyayı şereflendirmemiş olsaydı bütün insanlık karanlıklar içerisinde boğulmuştu ve herkes kendi kabilesinin durumuyla övünüyordu. Irkçılık insanların iliklerine kadar işlemiş. Her türlü ırkçılık Hz. Peygamber ile ayaklar altına alınmıştır. Günümüzde maalesef çeşitli ırkçılıklar var. Biz her türlü ırkçılığı ayağımızın altına alırız” ifadelerini kullandı.

‘Başbakanımız Everest’tir’

Çelik, dün katıldığı AK Parti 10. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı’nda Başbakan Tayyip Erdoğan’ı övdü. Dünyanın en yüksek tepesi Everest’e değinen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Fakat Everest Tepesi, Himalayalar’la birlikte Everest’tir. Himalayalar silsilesi olmazsa Everest olmaz. Başbakanımız bizim için Everest’tir. Onun altında büyük bir Himalayalar kitlesi vardır. Her birimiz üzerimize düşeni olması gerektiği biçimde yapmazsak, gereken performansı elde edemeyeceğimizden endişe ederim. Kim çalışırsa o başarır. Şahıs seçmek tabi ki önemlidir. Adaylarımızı seçmek tabi ki önemlidir. Meseleyi çok sıkı tutmak zorundayız. Unutmayın biz birlikte bir bütünüz. Birbirimizin tamamlayıcı parçalarıyız.”

Haberin Devamı