Gazete Vatan Logo

Çelik'ten Alevilere destek

‘Aleviler ve Müslümanlar tabiri terbiyesizce’

Alevi Dedeleri’ni kabul eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik “Aleviler ve Müslümanlar gibi bir tabir son derece terbiyesizce bir tabirdir böyle bir tabiri kimse kullanmamalıdır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Aleviliğin ders kitaplarında yer almasını sağlamanın yanında başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin değişik yerlerinde Alevi kuruluşlarının organize ettiği toplantılara katılıp birlik ve beraberlik mesajı vermesi üzerine alevi dedelerden teşekkür aldı. Bakan Çelik, son olarak hafta sonu Cem Vakfı’nın organizasyonunda alevi derneklerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Anadolu ve Balkanlar 4. Alevi İnanç Önderleri” toplantısına katılmasının ardından Alevi Dedeleri, Bakan Çelik’i ziyaret ederek toplantılarda sarf ettiği olumlu sözleri ve Aleviliğin ders kitaplarında ayrıntılı bir şekilde yer almasından dolayı iyi niyet dileklerini ilettiler.

Aralarında Dünya Alevi-Bektaşi Ehlibeyt Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Haydar Salman ile Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in de bulunduğu 3 federasyon ve 10 dernek başkanı Bakan Çelik’e teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyarette konuşan Bakan Çelik, “Bu memlekette huzur, barış içerisinde yaşamak istiyorsak birbirimize saygı göstermek zorundayız. Orada da söyledim, Ahmet’i, Mehmet’i sevmek zorunda değilsin ama birbirimizi saymak zorundayız. ’Aleviler ve Müslümanlar’ gibi bir tabir son derece terbiyesizce bir tabirdir böyle bir tabiri kimse kullanmamalıdır. Alevilik, İslam kültür ve medeniyeti içerisinde ortaya çıkmış, İslam dininin farklı bir yorumudur. Aleviliği İslamın dışında görme ve gösterme çabası asla iyi niyetli bir çaba değildir. Bırakın şimdi Alevileri, Müslüman unsurları bir tarafa bırakın bu memlekette Yahudi de, bu memlekette Ermeni de, bu memlekette Rum da, Hıristiyan da yani inanan da inanmayan da kendi inançlarını, düşüncelerini hür bir şekilde ifade etmeli ve hür bir şekilde inançları doğrultusunda ibadet pratiğini kendi inandığı şekilde yapmalıdır. Aslında laik devlet olmak da bunu gerektirir” dedi.

’Laik devlet bunu emreder’

İnançlara saygı duyulması gerektiğini ifade eden Çelik, şunları dile getirdi: “Bu memleketin insanlarının da kendi inançları ve mezhepleri paralelinde yaşama ve ibadetlerini yerine getirmeye hakları vardır. Bakın laik devlet de bunu emreder.

MUHARREM İFTARI SİYASİLERİ BULUŞTURDU

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Merkezi’nde verilen Muharrem İftarı’na aralarında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener’in de bulunduğu çok sayıda siyasi isim katıldı. Kuranı Kerim’in okunduğu iftar yemeğinde Meral Akşener’in başını örttüğü görüldü. Alevilerin, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anısına tuttukları Muharrem orucu 29 Aralık Pazartesi günü başladı.

Ardahan Valİsİ, cemevİndeki İftara katIldI

ARDAHAN Valisi Selim Cebiroğlu, Muharrem ayının beşinci günü cemevine giderek iftar yemeğine katıldı. Cebiroğlu, “Devletin valisi olarak insanlarının acısını paylaşmak için buradayım. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla birlikte bu ülkede birlikte yaşamanın güzelliğini göstermek için buradayım” dedi. Konuşmaların ardından Cemevi dedesi Kuran-ı Kerim okudu. Vatandaşların oruçlarını açmasından sonra dua edildi.

Haberin Devamı