Gazete Vatan Logo

Çelenk cezası mahkemeden döndü

Atatürk Anıtı'na bırakılan çelenk için...

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli'nde 23 Nisan'da Atatürk Anıtı'na çelenk koydukları için ilçe başkanlıklarına kesilen cezanın mahkeme tarafından iptal edildiğini söyledi.

Dibek yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlıklarının Atatürk anıtlarına çelenk koyması nedeniyle Valilik tarafından kesilen cezanın mahkeme tarafından iptal edildiğini belirterek, “23 Nisan’da Kırklareli Merkez, Kofçaz ve Babaeski ilçelerimize çelenk törenleri nedeniyle 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre ceza kesilmişti. Yapılan itirazı değerlendiren mahkeme Merkez İlçe’de cezanın iptaline karar verdi” dedi.

Dibek, kararda, idari yaptırıma dayanak yapılan Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinde bu Yönetmeliğe aykırı hareket edenlere açıkça Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari yaptırım uygulanacağına dair bir düzenleme bulunmadığı için idari para cezasının kaldırılmasına karar verildiğine işaret etti.

Dibek, şöyle dedi:
“23 Nisan’ı kutlamak isteyen halkımızı sindirmeye çalışan AKP’ye en güzel yanıtı yargı vermiştir. Karar açıkça bayram kutlanmasına engel olmaya kimsenin gücünün yetmediğini ortaya koymaktadır. Ve ilk defa verilen bu karar içtihat oluşturmuştur. Aynı tarihte ceza kesilen Babaeski ve Kofçaz ile 19 Mayıs’ta ceza kesilen Vize ilçe başkanlıklarımızın cezaları da iptal edilecektir.”

Haberin Devamı