Gazete Vatan Logo

Celal Adan: MHP AKP'nin değil, sistem için devreye girmiştir

Celal Adan: MHP AKP'nin değil, sistem için devreye girmiştir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan," MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP; AKP'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir" dedi.

Celal Adan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 2014 yılında Cumhurbaşkanı'nın halk oyuyla seçilmesi sonrasında oluşan erkler belirsizliği ve karmaşanın siyasi kriz ve tıkanıklıklara yol açtığını belirten Celal Adan, rejimin ve anayasanın yamalı bohçaya döndüğünü savundu.

"Sistemin revizyondan geçirilmesi, her şeyin yeniden tarif edilmesi ve her erkin sınırlarının yeniden tespit ihtiyacı hâsıl olmuştur" diyen Celal Adan, "Parlamenter sistemin revizyonu gerekir derken kastettiğimiz bu gerçekliktir. Sigara tiryakisi gibi hukuksuzluk bağımlısı hâline gelen parlamenter sistem; sağlığına kavuşturulmalı, akciğerleri temizlenmelidir. O halde siyasi tıkanıklığın giderilmesi ve cumhurbaşkanlığı makamıyla ve iktidarın çözüme sevk edilmesi için zorlayıcı bir demokratik siyasi dalga yaratılmalıdır. MHP bunun için harekete geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"MHP'NİN İŞLEVİ REJİMİN İŞLERLİK KAZANMASI ADINA NEFES AÇICI SİYASİ AKTÖR OLMAKTIR"

Genel Başkan Yardımcısı Adan, mevcut durumun Türkiye'yi giderek büyüyen siyasi istikrarsızlık tehlikesine sürükleyeceğinin altını çizdi. Adan, "Türkiye'de erkleri paylaşan kurumların da anayasal ve yasal fonksiyonlarını icra etmesi gerekmektedir. MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP; AKP'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir. Hiçbir güç Meclisin veya doğrudan milletin izhar ettiği iradeye direnemez ve böylece Türkiye'yi tehlikeye sokan fiilî durum son bulur. O bakımdan, meseleyi Meclis gündemine getirmekten veya halka gitmekten korkmamalıdır" dedi.