Gazete Vatan Logo

Çekişmeli geçen ODD seçimini Aybar kazandı

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nde dün son yılların en çekişmeli seçimi gerçekleştirildi.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 8 oy farkla Başkanlığı 4 dönem sonra Yüksel Mermer’den devraldı

TÜRKİYE’DE faaliyet gösteren 49 otomotiv distribütörünün yeni başkanı dün seçildi. Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) 22. Olağan Genel Kurulu’nda Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, bayrağı 4 dönemdir ODD başkanlığı görevini yürüten Yüksel Mermer’den devraldı. Katılımın yoğun olduğu ve çekişmeli geçen genel kurulda Aybar’ın listesi 30 oy, Mermer’in listesi ise 22 oy aldı. İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen ve yaklaşık 4 saat süren Genel Kurul’da yapılan oylamanın ardından ODD’nin yeni başkanı İbrahim Aybar olurken, yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Ali Bilaloğlu (Doğuş Otomotiv), Okan Baş (Tofaş), İbrahim Orhon (Toyotasa), Kurthan Tarakçıoğlu (Hyundai Assan), Şükrü Bekdikhan (Mercedes Benz Türk) ve Mustafa Bayraktar (Citroen-Subaru). Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve yeni yönetim Otomotiv Distribütörlüğü Derneği’ni 2 yıl yönetecek.

Yerli-ithal ayrımı bitti

Bayrağı dün devreden Yüksel Mermer Genel Kurul’da yaptığı konuşmada bugün kuruluşun yönetim kurulunda bundan 3-5 yıl öncesi ile kıyaslanamayacak şekilde pek çok üyenin yer almak için yarışmasının, çarpıcı bir gelişme olduğunu dile getirdi.
Mermer, şunları kaydetti:
“Benimle birlikte yönetim kurulunda görev yapan tüm üyeler, sanayi ve ticaretin ana firmalarını dengeli bir şekilde temsil etmiştir. Esasen günümüzde yerli ve ithal kavramları önemini tamamen yitirmiştir. Dün ithalatçı olanları bugün yatırım yapan sanayicilerimiz olarak alkışlarken, sanayicilerimizin ürün çeşitlerini artıracak yönde ithalata ağırlık vermesinin ve bu yolla pazarda lider konumuna gelmesinin yadırganacak bir tarafı yoktur. Sektör, dünyanın bütün pazarlarında olduğu gibi global bir görüntü sergilerken, yerli ürünlerimiz dünya pazarlarında yer almakta, diğer yönden ithal ürünlerle yelpaze genişlemektedir.”

Haberin Devamı