Gazete Vatan Logo

Çekim eğitim için!

Büyükerşen'e 'polis' yanıtı

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in “Polis ellerinde fotoğraf makineleri parkların döşeme taşlarından, çiçeklere, elektrik direklerine kadar yaptığımız her şeyi çekiyor” sözlerine Emniyet Müdürü Naci Kuru bu yanıtı ve polislere de plaketlerini verdi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, kurumun toplantı salonunda yapılan törende, emniyet teşkilatının son yıllarda eğitime büyük önem verdiğini belirterek, yapılan çalışmaların detaylandırılmasında hizmet içi eğitimin önemli olduğunu kaydetti. Polisin, fotoğraf ve video çekimiyle ilgili görevlerinin çok çeşitli olduğunu ifade eden Kuru, delilden sanığa gitme konusunda fotoğraf ve video çekimlerinden yararlandıklarını bildirdi. Kuru, eğitimin iki hafta sürdüğünü ve çok verimli olduğunu anlatarak, şöyle konuştu, “Örneğin bir cinayet mahallinin detaylı fotoğraflandırılması ya da video çekimi yapılması, cinayetin çözülmesinde bizim açımızdan çok büyük önem arz etmektedir. Polis, adli olarak yürüttüğü çalışmalarda fotoğraf ve video çalışmalarını tamamen Cumhuriyet savcılarının talimatları doğrultusunda yapar. Ancak polisin idari, önleyici ve koruma tedbirleri vardır. Törenlerde, toplumsal olaylarda, spor müsabakalarında önceden yapılan çekimler vardır. Bu çekimler, meydana gelebilecek bir olayın delillerinin tespiti açısından da yararlanılacak önleyici çalışmalardır. O açıdan ben bu kursu çok önemli görüyorum. Sonuçta bu bir eğitim faaliyetidir.”

Polis polis olalı böyle zulüm görmedi

Kuru, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in, 27 Şubatta CHP’ye katılımı dolayısıyla düzenlenen törende polislerle ilgili yaptığı konuşmaya da değinerek, Sazova Bilim ve Kültür Parkı ile Kent Park’ta yapılan çalışmaların tamamen bu eğitimin parçası olduğunu söyledi. Parkların, başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere birçok fotoğraf ve video çekimi yapan kurum ve kuruluşların kullandıkları eğitim alanları olduğunu anlatan Kuru, “Polislerimiz cadde ve sokaklarda çekim yapsaydı, halkımız tedirgin olurdu. Biz de parklarda bu eğitimi yaparak kursumuzu tamamladık” dedi. Konuşmanın ardından eğitim alan polislere sertifikaları verildi. Büyükerşen, Porsuk Spor Salonu’nda önceki gün düzenlenen rozet takma töreninde yaptığı konuşmanın bir bölümünde şunları söylemişti, “Devletin polisi yine sahnede. Ellerinde fotoğraf makineleri, video kameralar ve metreler olan kalabalık ekipler, haftalardır şehirde dolaşıyor. Eskişehir’de yaptığımız parkların döşeme taşlarından, beton duvarlarından, ağaçlarından, çiçeklerinden, elektrik direklerinden tutun da Porsuk üzerindeki köprülere, inşaatlara varıncaya kadar yaptığımız her şeyi sayıyor, ölçüyor. Herhalde polis, polis olalı iktidardan böyle zulüm görmemiştir...”

Haberin Devamı