Gazete Vatan Logo

Çek Cumhuriyeti: Güçlü bir Müslüman varlığı istemiyoruz

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, "Dürüst olmak gerekirse biz güçlü bir Müslüman topluluğunun burda kurulmasını istemiyoruz" dedi

Çek Cumhuriyeti: Güçlü bir Müslüman varlığı istemiyoruz

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, Pravo gazetesine yaptığı açıklamada ülkedeki Müslüman varlığının çok güçlü olmadığını ve daha büyük bir Müslüman varlığı da istemediklerini söyledi. Vişegrad ülkeleri grubu Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan ve Slovakya olarak zorunlu mülteci kota sistemine karşı olduklarını yineleyen Sobotka, her ülkenin ne kadar mülteci kabul edeceğine kendisinin karar vermesi gerektiğini vurguladı.

Ulusal hükümetlerin kendi vatandaşlarının güvenliğini garanti altına almak zorunda olduğunu vurgulayan Sobotka "Biz güçlü bir Müslüman topluluğuna sahip değiliz ve dürüst olmak gerekirse güçlü bir Müslüman topluluğun burada kurulmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"19 BİN MÜSLÜMAN, 2 CAMİ VAR"

Yaklaşık 10,5 milyon nüfuslu ülkede, 19 binin üzerinde Müslüman yaşıyor. Halkın yüzde 80’nin Müslüman göçmenleri tehdit olarak gördüğü ülkede, Brno ve Prag olmak üzere iki tane cami bulunuyor.

Çek hükümeti, sığınmacı krizinin başladığı günlerde Müslüman sığınmacı yerine sadece Hristiyan sığınmacı kabul edeceklerini açıklamıştı.

Haberin Devamı