Gazete Vatan Logo

Cehennemin kapısı

Maceracı Geoff Mackley ‘Hayat maceradır’ dedi

Maceracı Geoff Mackley Vanuatu’daki Marum Yanardağı’na tehlikeli bir yolculuk yaptı. 1150 santigrat dereceyi bulan yanardağın kenarından sarkarak fotoğraf çeken adam ‘Hayat maceradır’ dedi.

- Pasifikler’deki Vanuatu’daki Ambrym Adası, üzerinde bulunan yanardağlarla bilinir. Üzerinde Marum Yanardağı bulunan volkanik bir ada olan Ambrym’deki lav havuzları yüzünden gündelik yaşam yok denecek kadar az. Fakat önceki gün adaya bir ziyaretçi geldi. Yanardağ uzmanı olan ve fotoğrafçılık yapan Geoff Mackley bir arkadaşıyla birlikte adaya giderek, fokurdayan yanardağın ağzında kamp yaptı.

30 metre yaklaştı

n Çılgın maceracı, “Dünyada gittiğiniz için gurur duyacağınız nadir yerlerden biri Marum Yanardağı’dır” dedi. Mackley dünyadaki bin 500 aktif volkandan biri olan Marum’a ulaşmak için sarkıtılan ipler yardımıyla önce 400 metre aşağı indi. Volkana daha da yaklaşmak isteyen maceracı lavların 30 metre yakınına kadar ulaştı. Alevlerin içinde ve sıcaklığın 1150 santigrat derece olduğu noktada yüz maskesi kullanan Mackley, “Burası Güneş’in yüzeyi gibi bir yer” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı