Gazete Vatan Logo

Çeçen katile feci son!

İstanbul'da Kafkasyalı direnişçilerin temsilcisi Musa Ali Osaev'i öldürmek suçlamasıyla yargılanan Zona isimli kiralık katil Temur Makhauri Ukrayna'da feci şekilde öldürüldü.

Çeçen katile feci son!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Bessaravska Meydanı yakınlarında bir Otomobilin infilak etmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Patlayan araçta ölen kişinin Zona (Hayalet) kod adlı Temur Makhauri olduğu belirtildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Basseyna ve Velyka Vasylkivska caddeleri arasında, Arena Alışveriş Merkezi'nin yanından geçmekte olan ve Gürcistan plakalı olduğu belirtilen siyah otomobil infilak etti. Patlama sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin çocuk olduğu belirtildi.

Zona, 2009 yılında Istanbul'da öldürülen Çeçen komutan Ali Osaev cinayeti ile ilgili tutuklanmış İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl süren dava sonunda beraat etmişti.

Zona'nın beraatini isteyen savcı 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakim üyesi ile birlikte FETÖ terör örgütüyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle açığa alınmışlardı.

Zona'nın Türkiye'den çıktıktan sonra Ukrayna'da tetikçi olarak yaşamını sürdürdüğü bu yılın Ocak ayında Ukrayna polsinin bir operasyonuyla ortaya çıkartılmıştı.Ukrayna polisinin düzenlediği bir operasyonda Gürcistan plakalı lüks bir otomobilde yakalanan Zona kod adlı Temur Makhaurinin üzerinde Glock ve Stechkin marka iki silah ve mermiler ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

FSB ajanlarıyla görüşmesi ortaya çıkmıştı

Zona kod adlı Makhauri'nin İstanbul'da işlenen 7 Çeçen suikastında sıkça ismi geçen Rus Gizli Servisi (FSB) yetkilisi Bashir Kuştov ile Kumkapı'da yaptığı görüşme kamera ile tesbit edilmişti.

Bu görüşmelerde Rus istihbarat görevlisinin Zona'ya Çeçenistan Cumhuriyeti eski Enformasyon Bakanı ve Kuzey Kafkasya'daki tüm direniş cephelerini tek bir çatıda birleştiren ve 2007'de kurulan Kafkasya Emirliğinin ideoloğu Movladi Udugov'u öldürmek karşılığında 500 bin euro para teklif edildiği ortaya çıkartılmıştı.

Zona Türkiye'de çıkarıldığı mahkemede de kendisine Udugov'u öldürmek için para teklif edildiğini ve yol masrafı için 3000 dolar aldığını kabul etmişti.

Zona'nın yanındaki kadının kimliği belli oldu

Zona'nın içinde bulunduğu arabanın patlaması sonucu yanında bulunan bir kadın ve çocuğun da yaralandığı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Ukrayna basını bugün Zona'nın yanındaki kadının eşi değil, Ukrayna'nın ünlü foto-modeli Natalya Koşel olduğunu açıkladı. Araçtaki çocuk hafif yara ile kurtulurken Natalya Koşel'in bacağı koptu, ağır yaralandı. Fotomodelin hastanede tedavisi sürüyor.

pressmedya.com - NTV