Gazete Vatan Logo

Cebine ‘Sen Şia’sın’ yazan not konulmuş!

İtirafçı “Fırtına”, Beşir Atalay’ın İçişleri Bakanı iken cebine not bıraktıklarını, Cumhurbaşkanı ve MGK’nın dinlendiğini, Abdullah Gül’ü ‘Diken’, Tayyip Erdoğan’ı ‘Ozan’ diye andıklarını anlattı.

Cebine ‘Sen Şia’sın’ yazan not konulmuş!

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının, hazırladığı FETÖ’ye ilişkin çatı iddianamesinde yer alan gizli tanık ifadeleri çarpıcı bilgiler içeriyor.

İtiraflarında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde çalıştığı anlaşılan Gizli tanık ’Fırtına’, dönemin siyasileri dışında, emniyet ve askeri birçok yetkilinin dinlendiğini, bazı kişilerin takip edilip şantaj için gizli kamera görüntüleri alındığını anlatıyor. Gizli tanığın anlatımlarındaki bazı bilgiler şunlar:

-Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın makam odasına dinleme cihazı yerleştirilip dinlendiği. Ortam dinlemesi yolu ile elde edilen kayıtların çözümünde görev aldım. Cemaat Beşir Atalay’a Şia ve İrancı gözü ile bakıyordu. Bir gezi sırasında cebine ‘Sen Şiasın’ şeklinde not bıraktık. Buna çok kızdı, makam odasında bağırıp çağırdı.

-Beşir Atalay cemaatçi olmayanları atamaya çalışıyordu. Makam odası ses kayıtlarını dinlerken bir ara Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç’ın İstihbarat Daire Başkanı olarak adı geçti. Büro amiri Ragıp Kılıç’ı Ankara’ya çağırdı ve istihbarat daire başkanlığına geldiği zaman cemaat adına çalışmasını istedi.

Haberin Devamı

MGK dinlendi

-Uzun bir bayram tatilinin olduğu yıl Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ses kayıtları geldi. Tape haline getirildi. Dinleme cihazı mikrofon içine yerleştirilmişti. Bu tapelerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kara, hava kuvvet komutanı ve Başbakanın konuşmaları yer alıyordu. İleride cemaate yönelik bir operasyon olup olmayacağını tespit etmek için bu toplantı dinlendi.

Gül’ün görüşme kayıtları

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’ndeki görüşmeleri ortam dinlemesi ile dinlendi. Başbakan, MHP Genel Başkanı, İçişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile görüşme tapelerini çözdüm. Bu kayıtları istihbarat şube müdür yardımcısı ve iki kez de bir komiser getirdi.

-Ses tapelerini çözerken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için ’Diken’, İçişleri Bakanı Atalay için ’Mekir’, İdris Naim Şahin için ’Dursun’, Başbakan için ’Ozan’ yazıyordum. Bunu emniyet amiri ve komiser istedi. Diğer devlet adamlarının kendi isimlerini yazıyordum.

Haberin Devamı

Nesrin Baytok’u takip ettik!

Gizli tanık Fırtına, Oran’da bir kadının eve girerken ve çıkarken görüntülerini çektiklerini, bu kadının CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte fotoğraflanan kadın olduğunu, basına yansıyan görüntülerini hiç görmediğini ama dinlenmiş olabileceğini, olay patladıktan sonra takip edip fotoğrafını çektikleri kadının Nesrin Baytok olduğunu anladığını söyledi. Gizli tanık ayrıca dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşinin başka isimler adına alınan dinleme kararı ile dinlendiğini anlattı.