Gazete Vatan Logo

Cebinde 50 TL'si vardı onunla da iki kızına bayramlık alacaktı...

Şehit er Özkan Ateşli’nin 6 aylık Alper ve 2 yaşında Alkay isminde iki oğlu yetim kaldı. Ateşli'nin cebinde 50 TL parası vardı, onunla da bayram iznine gelirken 2 çocuğuna elbise alacaktı.

Güneydeniz Saha Komutanlığı'na bağlı Foça Birliği'ne ait personel servis aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan Özkan Ateşli'nin İstanbul'daki baba evinde yas var. Özkan Ateşli’nin 6 aylık Alper ve 2 yaşında Alkay isminde iki oğlu yetim kaldı. Şehit er Ateşli'nin cebinde 50 TL parası vardı, onunla da bayram iznine gelirken 2 çocuğuna elbise alacaktı.

Ateşli'nin şehit düştüğü haberini, Esenyurt Mehter Çeşme Mahallesi'nde oturan ailesine askeri yetkililer verdi. Askeri yetkililerle birlikte gelen sağlık ekibi, fenalaşan şehit yakınlarına müdahale etti. Acı haberin duyulmasının ardından şehidin ve komşularının evleri Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin evinin bulunduğu sokakta iftar vakti belediye tarafından iftar yemeği verildi. Şehidin amcası Hüsnü Ateşli, haberi öğle saatlerinde telefonla öğrendiğini ifade ederek, “Elimiz ayağımız tutmadı. Ama yine de alnımız dik. Milletimizin, devletimizin başı sağ olsun. İki tane oğlu büyüyor. Onları da babası gibi askere göndereceğiz. İster gazi olsunlar, ister şehit” diye konuştu.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Özkan Ateşli’nin 6 aylık Alper ve 2 yaşında Alkay isminde iki oğlunun olduğu öğrenildi. 7 aylık asker olan şehit er Ateşli’nin 16 Ağustos 2012 Perşembe günü bayram iznine ayrılacağı ve İstanbul’a ailesinin yanına geleceği belirtildi.

CEBİNDE 50 TL PARASI VARDI

Şehidin annesi Şerife Ateşli ise oğluyla en son dün akşam telefonda görüştüğünü belirterek, şöyle devam etti:
“Telefonda çocuklarıyla konuştu. 'Anne onlara iyi bak' dedi. Ben de 'elimden geldiğince çocuklarına bakıyorum. Sen kendine iyi bak. Allah'a emanet ol' dedim. Babasıyla da konuştu. 10 günlük dağıtım iznine gelmişti. Bayramda tekrar gelecekti. Uçak biletini babası alıp gönderdi. Ben de 50 TL göndermiştim. 'Anne, uçak biletini ve parayı aldım. Gelirken o parayla çocuklara elbise alacağım' dedi.”

"PKK BİZİ YIKAMADI, AYAKTAYIZ"

Şehidin kız kardeşi Gizem Gezer yeğeni Alper’i kucağına alarak, "Biz bir tane şehit verdiysek iki tane de daha aslan yavrumuz var. Yıkılmadık ayaktayız. PKK bizi yıkamadı, halen ayaktayız . İki tane daha yavrusu var Allah'a şükürler olsun. Şehit ölmez" diye konuştu.

'YETKİLİLER ARAMADI, SADECE YİYECEK GÖNDERDİ'

Şehidin Ağabeyi Aşkın Ateşli (24) ise "Şehit haberini aldığımızdan beri bizi hiçbir yetkili aramadı. Hiçbir yetkili buraya gelmedi. Buraya yiyecek gönderiyorlar. Yiyecek göndermesinler kendileri gelsinler. Biz bu askeri toprak için, vatan için şehit verdik" şeklinde konuştu.

ŞEHİTTEN GERİYE FOTOĞRAFLARI KALDI

Şehit Özkan Ateşli’den geriye İskenderun’daki acemi birliğine teslim olmadan 1 saat önce çekilmiş 3 fotoğrafı kaldı.

FOÇA ŞEHİDİNE TÖREN

Şehit düşen Samsunlu er Özkan Ateşli, askeri törenin ardından askeri uçakla toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı İstanbul’a gönderildi. 1’i sivil 10’u asker olmak üzere toplam 11 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İzmir’den, Foça İlçesi’ndeki Deniz Üssü’ne personeli götüren 24 kişi kapasiteli askeri servis aracına, üsse 1.5 kilometre kala yazlıkların bulunduğu Değirmenlik Caddesi’nde teröristlerin çifte bombalı saldırısında er Özkan Ateşli şehit düştü, 1 sivil ile 10 asker de vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralıların tedavileri sürerken, saldırıda şehit düşen er Özkan Ateşli için bugün saat 09.00’da görev yaptığı Foça Deniz Üs Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi. Törene, Güney Deniz Saha Komutanlığı’na bağlı birliklerde görevli çok sayıda asker, şehidin silah arkadaşları ve sivil protokol katıldı. Basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından şehidin cenazesi askerlerin omzunda askeri helikoptere konuldu. Helikopterle Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’ne getirilen şehit er Özkan Ateşli, daha sonra askeri uçakla toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı İstanbul’a gönderildi.

Uzun yıllar sivil araçların geçişine kapalıyken geçen nisan ayından bu yasağın kaldırıldığı yolda meydana gelen saldırının hemen ardından teröristlerin yakalanması için polis ve askerin başlattığı operasyon devam ediyor. İlçenin giriş ve çıkışları ile bölgede bulunan güvenlik kamerası kayıtlarının tek tek incelendiği şüpheli kişilerin tespit edilmeye çalışıldığı kaydedildi.

ŞEHİT ER ÖZKAN ATEŞLİ’NİN CENAZESİ BABA OCAĞINDA

Foça’daki saldırıda şehit olan Özkan Ateşli’nin cenazesi helallik alınması için Esenyurt’taki baba ocağına getirildi. Helallik alındığı sırada şehitin eşi, annesi ve babası gözyaşlarına boğuldu. Şehit er Ateşli için daha sonra Haramidere Cemevi’nde cenaze namazı kılındı.

İzmir’in Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen saldırıda şehit olan Er Özkan Ateşli’nin cenazesi, helallik için Esenyurt’taki evine getirildi

"ASKERE VURULAN ELLER KIRILSIN"

Türk bayraklarıyla donatılan evin önünde şehit erin eşi Dilara Ateşli gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşlar cenazenin eve getirilişi sırasında dev bir Türk bayrağı açarak ’Askere vurulan eller kırılsın’ sloganı attı.

EŞİNE ’ÖZKAN’ DİYE SESLENDİ

2 çocuk babası şehit Ateşli’nin cenazesi evinin önüne getirildiği sırada eşi Dilara Ateşli fenalık geçirdi. Şehit Ateşli’nin anne ve babası ise, uzun süre oğullarının tabutuna dokundu. Baba Hamdi Ateşli ile anne Şerife Ateşli oğullarının tabutunun önündeki fotoğrafa bakarak ağladı. Şehit erin eşi Dilara Ateşli eşinin tabutuna son kez dokundu. Bu sırada gözyaşlarına boğulan Dilara Ateşli, eşine ’ Özkan ’ diye seslendi. Şehit erin teyzesi Sevim Ateşli ise daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Ateşli’ye olay yerindeki ambulansta müdahale edildi.

CENAZE CEMEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Evin önünde şehit er Ateşli için dua okundu ve helallik alındı. Helalliğin ardından şehit erin cenazesi askeri araçla evin önünden alındı. Bu sırada şehit erin ağabeyi Aşkın Ateşli cenaze aracının önünde kardeşi Özkan Ateşli’nin fotoğrafını taşıdı. Cenaze daha sonra alınarak Haramidere’de bulunan Cemevine götürüldü. Şehit er için burada da dua okunup cenaze namazı kılındı. Ardından şehit erin cenazesi Ataköy 5. Kısım Camii’ne götürüldü.

Haberin Devamı