Gazete Vatan Logo

Ceazevine kendisi girdi!

"Aytaç Durak'ı hapse göndereceğim" diyen Mustafa Tuncel’le beraber 10 şüpheli tutuklandı

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından 15 ay önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden açığa alınan Aytaç Durak, 17 şüpheliyi kapsayan çete operasyonu kapsamında çıkarıldığı özel yetkili nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Durak’ın yasa dışı yollardan 2 milyar dolarlık servet edindiği iddialarını ortaya atan Belediye Meclisi 1’inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel’in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli ise tutuklandı.

Adana’da 21 Haziran salı günü düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sorgulama ardından dün saat 11.00 sıralarında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Burada ifade veren şüphelilerden Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve aynı belediyenin Ruhsat Şube Müdürü Gani Özdoğan serbest bırakıldı. Aralarında Aytaç Durak ile Mustafa Tuncel’in de bulunduğu 15 şüpheli ise tutuklama istemiyle Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Durak’ın tutuklama istemi Adana’da şok etkisi yarattı. Şüphelilerin yakınları ve sevenleri adliye önünde toplandı.

Şüphelilerin Özel Yetkili Nöbetçi Mahkeme’deki ifadesi saat 03.15’de tamamlandı. Adana adliyesinde savcı ve nöbetçi mahkemede yaklaşık 16 saat sorgulanan Aytaç Durak, MHP eski milletvekili Kürşat Atılgan’ın kardeşi Galip Atılgan, işadamı Şakir Oral, Mehmet Duran Yelin ve Emin Ekmekçi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çete elebaşı olmakla suçlanan Mustafa Tuncel, ’Bülent Ersoy’u sahnede vuran isim’ olarak tanınan ve belediye çalışanlarından olan Hacı Tepe, Ahmet Atma, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Süleyman Tulpar, amcasının oğlu Mehmet Salip Tulpar, Yusuf Erbey, Muhammet Şu ile kardeşi Murat Şu da tutuklandı.

Çevik Kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi altında adliyeden çıkartılan 10 şüpheli, Adana Kürkçüler Cezaevi’ne gönderildi. Bu sırada bazı sanıklar görüntü almak isteyen gazetecilere küfür ve tehditler savurdu.

Adliyeye avukatı Nejat Özkuyumcu ile birlikte gelen Aytaç Durak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından adliyeden çıkarken gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

"DURAK AKLANIRSA KENDİMİ KARARTACAĞIM"

Adana’da ’Aytaç Durak’ı koltuğundan eden adam’ olarak anılan Mustafa Tuncel, ’Belediyenin kara kutusuyum’ deyip, Durak’ın aklanması halinde kendisini yakacağını söylemişti. Tuncel, "Aytaç Durak’ı davulla zurnayla hapse göndereceğim. 50 tane ağıtçı kadın tutacağım, arkasından ağlasınlar. 250 kazan da aşure kaynatacağım. Aklanırsa da belediye önünde kendimi karartacağım" diye gözdağı vermişti. Tuncel, Durak’ın yasadışı yollardan 2 milyar dolarlık servet edindiği iddialarını da ileri sürmüştü.

Durak ise açığa alınmadan önce Meclis’te bir akaryakıt istasyonuyla ilgili imar değişikliğinde 260 bin dolarlık rüşvet istendiği iddiasıyla ilgili ses kaseti dinletip, Tuncel’i ’İmar Partisi Başkanı’ olarak suçlamıştı. Durak’ın yerine Zihni Aldırmaz’ın Başkan Vekili seçildiği seçimi yöneten Tuncel, Meclis’te olay çıkarmış, kendisini ’Adana’nın en külhanbeyi adamı’ diye tanımlamıştı.

Haberin Devamı