Gazete Vatan Logo

CD'li komplo kurbanı mı?

İşçi lideri Kemal Türkler’in anmasında konuşan kızına Celal Adan’a hakaret davası açıldı

Nilgün Soydan: Konuşmama montaj yapılmış

Silahlı saldırıyla öldürülen DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan, babasının mezarı başında yaptığı konuşma nedeniyle dün İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan hakkında cinayetin azmettiricisi ve cinayetin işlenmesinde silah temin ettiği iddiasını gündeme getiren Soydan’a ‘hakaret ve iftira& suçundan 1 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dünkü duruşmaya Adan katılmadı. Savunmasında, “Ben babası 18 yaşında gözleri önünde öldürülmüş bir evladım” diyen Nilgün Soydan, konuşmasını tamamen doğaçlama olduğunu anlattı. Soydan, söylediği sözlerin şikayetçi Celal Adan’ın dava dosyasındaki kendi itiraflarına dayandığını belirterek “Ben 33 yıldır bu sahneyi anlatırım. Ben 18 yaşındayken babam öldürülmüştü, 51 yaşındayım ve bu olaya tanığım” dedi.

CD’de 3 dakikalık fazlalık

Nilgün Soydan, dava dosyasında yaptığı konuşmasına ait CD’nin bilirkişi raporu tarafından konuşmasının baştan ve sondan montajlanmş olduğunu belirterek, sözkonusu CD’nin 7-8 dakika olduğunu kendi konuşmasının ise 5 dakika olduğunu söyleydi. Hakim, Soydan’ın konuşmasının tamamını içeren CD’nin emniyete sorulmasına, sanık avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine ve şikayetçi Celal Adan’a duruşma gününün bildirilmesine karar vererek duruşmayı 21 Haziran’a erteledi.

‘Cinayeti gözlerimle gördüm’

Avukatı Kudret Yıldırım’ın mahkemeden müvekkilinin tutanağa sanık olarak değil şüpheli sıfatı ile yazılmasına ilişkin talebine ise Nilgün Soydan “Ben rahatsız olmuyorum. Böyle bir davada sanık olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Şikayetçi Celal Adan’ın babasının öldürülmesini faili meçhul olarak göstermeye çalıştığını belirten Soydan “Ben gözlerimle gördüm. Celal Adan 1980 öncesinde Kemal Türkler’i öldürmekten yargılandığını unuttu” diye konuştu.

Haberin Devamı