Gazete Vatan Logo

CD'deki 'Yasak Aşk' dosyası

Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinde ele geçirildiği öne sürülen "sır" CD üzerindeki gizlilik kararı kalktı. CD'de Büyükanıt, eşi, kızı ve yakınları hakkında çeşitli iddialar yer alıyor.

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’la ilgili olduğu ve emekli Org. Hurşit Tolon’un evinde ele geçirildiği ileri sürülen CD’den Büyükanıt’ın eşi ile kızları hakkında çeşitli iddialar çıktı. Büyükanıt ile eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar arasındaki tazminat davasında CD üzerine konulan gizlilik kararı kaldırıldı.

Habertürk gazetesinin haberine göre sır CD’de, şu dosya başlıkları bulunuyor: “Belgeler, Cinayet, Dostları, İlaçlar, Sağırlık, Gökay Şahin, Klas Dekarasyon ve Yaşar’s.”

ŞİRKET BİLGİLERİ

“Belgeler” isimli dosya klasöründe şirketler ile kooperatif hisseleri ve çeşitli illerdeki tapu kayıtları ortaya çıktı. Ayrıca Büyükanıt’- ın damadı Ercan Caymaz’ın ortağı olduğu iddia edilen “Encore BilişimSistemleri” adlı şirket hakkında bütün bilgiler sıralanıyor. CD’de şirketin 2003’te 3.41 trilyon, 2004’te 4.75 trilyonluk satış yaptığı bilgisi ve ortaklar hakkında ayrıntılı bilgiler yer alıyor:

*Hale A.: Babası 21Mayıs 1963 harekâtına katılan harp okulu öğrencisi olup Büyükanıt’ın akranıdır. Babasının kuzeni teğmen 1974’te ‘Şafak Subaylar’ davasında ceza alan teğmendir. Eniştesinin kardeşi Tolga Ö. cebren ırza geçme suçundan hapis cezasına çarptırılmıştır. Yengesinin annesiManastır, yengesinin babası Drama- Yunanistan doğumludur.

*Sinan S.: Annesinin ismi R. Semiramis olup, bu ismi genellikle Hıristiyanlar kullanmaktadır. Kayınvalidesinin teyzesi Şumnu- Yunanistan, babaannesinin yengesiManastır-Arnavutluk, kayınvalidesinin eniştesi Tikveş-Selanik doğumludur.

*Şahin B: Diricanhor doğumludur. Karısının amcasıMardin kırsalında PKK’lının ailesine başsağlığına gitmiştir. Halasının torunu darp suçundan; dayısının damadı adam öldürmek suçundan; dayısının dünürü kaçakçılıktan ceza almıştır. Karısının amcasının damadı çek kanununamuhalefetten, yengesinin kardeşi ‘şahıs hürriyeti aleyhine cürümler’ suçundan ceza almıştır.

'CİNAYET’ DOSYASI

CD’deki “Cinayet” başlıklı klasörün içinde ise Büyükanıt’ın kardeşi Mednan Büyükanıt’ın 1990 yılında eşi Ayşe Büyükanıt tarafından bıçakla öldürmesine ilişkin görülen mahkemenin tutanakları ve resmi belgeler de yer alıyor. KlasördeMednan Büyükanıt’ın oğullarının çalıştıkları yerlere kadar kişisel istihbarat bilgileri de bulunuyor.

CD'DEKİ 'YASAK AŞK' DOSYASI

CD’nin “Dostları” adı verilen klasöründe Büyükanıt’ın Ercan Caymaz’la evli olan kızı Fikriye Bengü Caymaz için “Fikriye Bengü (Yasak Aşk)’ adlı ayrı bir dosya bulunuyor. Bilirkişi raporunda bu bölüm için, “Fikriye Bengü Caymaz’ın yasak aşk yaşadığından kuşkulanıldığı belirtilen 3. bir şahıs hakkında şahsi bilgiler içeren yazı bulunmaktadır” yazdı. CD’de ise Caymaz’ın 19 arkadaşının isimleri ve istihbarat bilgileri ayrıntılarıyla sıralanıyor ve “Kendi yaş grubundan oluşmuş geniş bir çevresi olan Bengü Caymaz’ın, bu kişilerden D.S. ismindeki 1975 doğumlu ve bekâr olan eski iş arkadaşı ile aşk yaşantısı olabileceği tahmin edilmektedir” deniliyor.

EŞİNİN ARKADAŞLARI FİŞLEMİŞ

CD’de Büyükanıt’ın eşi Bilge Filiz Büyükanıt’ın yakın çevresi isim isim sıralanıyor. Arkadaşlarından Ayşenur Y.’nin kayınbiraderinin 26 gün hapis cezası aldığına kadar ayrıntılı bilgi veriliyor. Filiz Büyükanıt’ın arkadaşları için yazılanlardan bazıları şöyle:

*Avadis K.: 1959 Sivas doğumlu, bekâr bir Ermeni. ... Oteli’ndeki ... Kuyumculuk çalışanı.

*Sevim Ö.: TSK’dan emekli sivil memur. Resmi zevat ve eşlerine oldukça yakın bir isim. İlgi çekici bir nokta olarak Sevim Ö.’nün öğretim görevlisi olan kocasının yeğeni, RP eski milletvekillerinden Ömer Vehbi Hatipoğlu’dur. Sevim Ö.’nün ağabeyi Yahya Ö. (1981’de ölmüştür) Diyarbakır’da Nurculuk toplantılarına iştirak ettiği bilinen ve Kürtçülük propagandası yapan kişidir. Yeğeni Murat Ö. Sakarya’da 1992’de Milli Gençlik Vakfı tarafından sahnelenen ‘Çağdaş Zulüm’ adlı piyesin oyuncularındandır.

RAPORDA EKSİK DOSYALAR VAR

FİKRİ Sağlar’ın avukatlarına göre, CD’de olmasına rağmen, mahkemeye sunulan raporda bulunmayan bölümler ise şöyle sıralandı:

*Kooperatif dosyası ve klasörü.

*Cinayet isimli klasör.

*Klas Dekorasyon başlıklı dosyada, Yaşar Büyükanıt’ın damadı Ercan Caymaz ile ilgili yolsuzluk yapıldığına ilişkin bilgilere ve gazete alıntısına yer verilmiştir.

*OYAK’tan Gelen dosya hakkında bilgi verilmemiştir.

*PKK operasyonu ile ilgili 1990 yılına ait gizli içerikli belge ve dosyalar.

Haberin Devamı