Gazete Vatan Logo

Cazın MFÖ'sü: MÖE

Türk pop müziğinin efsane üçlüsü MFÖ'nün caz hali uzun yıllar süren müzikal birikimlerini MadenÖktemErsönmez, albümüyle cazseverlerle paylaşıyor.

Cazın MFÖ'sü: MÖE

Türkiye müzik piyasasına adını altın harflerle yazdıran Sarp Maden, Volkan Öktem ve Alp Ersönmez’den oluşan modern caz üçlüsü, farklı müzikal tarzlarını yıllar içerisinde edindikleri deneyim ve uyumlarıyla bir araya getiriyor.

Üç caz üstadının birlikteliği heyecan verici bir bütün oluşturuyor. Dinleyenlerin, yaratıcı ve ustaca çalınmış bir müzikten alacakları keyfin yanı sıra müzikal ufuklarını açma şansı da bulacakları albüm yedi besteden oluşuyor. Albümün merkezinde bulunan Jazz, Rock ve Blues üçgeninden ortaya çıkan albüm, drum'n bass, punk gibi birçok farklı noktaya ve forma, daha da ötesinde formsuzluğa doğru çeşitleniyor. Kendine özgü müzik tarzı, üyelerinin yaratıcılıkları ve enstrümanlarındaki ustalıkları, eski grupları Quartet Muartet dönemlerine uzanan birlikteliklerinin getirdiği deneyim her bestede dinleyiciyi farklı bir müzikal hikayenin içine çekiyor. Kabak & Lin Records'tan yayınlanacak 'MÖE', kalıp ya da kısıtlamalara tabi kalmadan üretilen besteleri, Maden, Öktem ve Ersönmez'in yalnızca birbirlerinden etkilenerek oluşturdukları cesur formları, sololar yerine çalınan ortak tınıları ve bu kadar ayrı müzikal unsurların birlikteliğiyle bir ilk niteliğinde

Haberin Devamı