Gazete Vatan Logo
Magazin Cazın en yenilikçi hali Zorlu PSM Caz Festivali’nde

Cazın en yenilikçi hali Zorlu PSM Caz Festivali’nde

Caz çatısı altında; blues, elektronik, world, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de içerecek şekilde kurgulanan Zorlu PSM Caz Festivali; 2-13 Mayıs tarihlerinde ikinci kez gerçekleşecek. Festivalin merakla beklenen programında öne çıkan konserleri sizler için sıraladık...

Cazın en yenilikçi hali Zorlu PSM Caz Festivali’nde

Cesaria Evora Tribute (7 Mayıs)

“Çıplak ayaklı diva” Cesaria Evora’ya bir saygı duruşu niteliğindeki tribute grubunda Evora’nın kendi ekibinden müzisyenler de yer alıyor. “Ben karmaşık bir insan değilim, tek yaptığım sahneye çıkıp şarkı söylemek” sözleriyle akıllara kazınan, Cape Verde’ye özgü “morna” tarzı müziğin en önemli temsilcilerinden Evora’nın anısını şarkılarla yaşatıyorlar.

Karsu Plays Atlantic Records Ahmet Ertegün anısına (4 Mayıs)

Piyano ile ilişkisini klasik müzikle başlatan Karsu, bir süre sonra caz, pop ve Türk müziğine yönelmeye başladı. Grubundaki dinamik trompet, ritmik davul ve atmosferi ısıtacak kontrbas ile caz severleri, Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün’ün hikayesine götürecek. Özgün vokali ile örnek aldığı Ertegün’ün derin sularına dalacak olan Karsu, Atlantic Records’un hayata geçirdiği ilk yıllarındaki en etkili eserlerini yeniden yorumlayacak.

Dino Merlin (3 Mayıs)

Boşnak şarkıcı, söz yazarı, müzisyen ve prodüktör Dino Merlin, 90’lı yıllardan itibaren solo kariyerine başladı. Merlin’in 1993 yılında yayımladığı “Jedna si jedina” isimli şarkısı, 1992-1998 yılları arasında Borna Hersek’in ulusal marşı olarak kullanıldı. Pop-rock, pop-folk, pop, disco, world-pop tarzında ürettiği müziklerle sayısız konser veren Dino Merlin, Zorlu PSM Ana Tiyatro Sahnesi’nde.

Haberin Devamı

Patrick Wolf (11 Mayıs)

Pop, folk ve elektronik müziği başarıyla buluşturan Patrick Wolf, Zorlu PSM Studio’yu renklendirmeye geliyor. Güney Londra çıkışlı sanatçı, elektronik sampleları klasik enstrümanlarla harmanladığı tarzıyla dikkat çekiyor. Albümü “Sundark and Riverlight” ile de eleştirmenlerden tam not alan Wolf, İstanbul’daki sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Rosemary&Garlic (2 Mayıs)

Anne van den Hoogen ve Dolf Smolenaers’in bir araya gelmesiyle kurulan ikili Rosemary & Garlic, Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında ilk kez İstanbul’a konuk olacak. Folk/dreampop türünün Hollanda’daki temsilcisi olan ikili, melankolik ve herkesin ruhuna dokunan parçalarıyla sahnede olacak.

Stacey Kent (9 Mayıs)

Haberin Devamı

Fransız şanson geleneği ve klasik Amerikan caz repertuarını modern yorumuyla buluşturan Stacey Kent, müzik dünyasına yepyeni bir bakış açısı kazandırdı. Sanatçı, caz notalarını farklı coğrafyalardan aldığı ilhamla süslüyor. Romantik sesi hafızalara kazınan Kent, canlı performansıyla tüm izleyenleri hipnotize edecek.

The Australian Pink Floyd Show (8-9 Mayıs)

Pink Floyd şarkılarına kattıkları benzersiz yorum ve nefes kesen görsellerle müzikseverleri büyüleyen The Australian Pink Floyd Show, Zorlu PSM Ana Tiyatro’da. David Gilmour’un 50. yaş gününde, Glastonbury Festivali’nde, Wembley Arena ve O2 gibi dev performans merkezlerinde de sahne alan grup, ilk defa Türkiye’ye gelecek.

Ara Malikian Incredible Tour of Violin (2 Mayıs)

12 yaşında ilk konserini veren Ara Malikian, etnik köklerini Avrupa, Orta Doğu, Arjantin ve İspanya müzikleri ile harmanlayarak bugüne kadar 25 albüme imza attı. Malikian, dünyaca ünlü Tokyo Symphony Orchestra, Bamberg Symphony Orchestra, Zürich Chamber Orchestra, London Chamber Orchestra, Geneva Chamber Orchestra, Orquesta Sinfónica de Madrid gibi orkestralarla sahne aldı. 2015 Latin Grammy ödüllü Malikian, Zorlu PSM Ana Tiyatro’da.

Haberin Devamı

Too Many Zooz (3 Mayıs)

Leo Pellegrino ve Matt Doe ikilisinin New York metro hattındaki istasyonları sahneye çevirerek başladıkları proje, bir yolcu tarafından çekilen videolarının YouTube’a yüklenmesiyle milyonlara ulaştı. David “King of Sludge” Parks’ın da dahil olmasıyla caz, funk, afro ve latin ezgilerini harmanlayan Too Many Zooz da festivalde.