Gazete Vatan Logo
Magazin Cazın en yeni hali CAZZİP Project

Cazın en yeni hali CAZZİP Project

Hissettikleri ve çalmak istedikleri müziği yapmak adına bir araya gelen Aslı Özer, Erhan Ertetik ve Ertuğrul Biber’den oluşan Cazzip Project’in 6 parçadan oluşan ilk albümü “Stories” TMC etiketiyle çıkış yaptı.

Cazın en yeni hali CAZZİP Project

21. İstanbul Caz Festivali Genç Caz yarışmasını da kazanarak festivalde sahne alan Cazzip Project, 4 Nisan’da Moda Sahne’de olacak. Grup ile ilk albümlerinin heyecanını paylaştık.

Cazzip Project nasıl ortaya çıktı?
Cazzip Project 2012 yılında, piyanoda Aslı Özer, bas gitarda Erhan Ertetik ve davulda Ertuğrul Biber’in bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Güç Başar Gülle’nin üçümüzü bir araya getirmesi sonucu ilk adımı attık. Daha ilk provada birbirimizi bulduk dedik.
İlk albümünüz “Stories”in hazırlık süreci nasıldı?
5 senedir birlikte çalışıyoruz ve bu dönemde hem kendimizi geliştirdik, hem de besteler yaptık. Elimizdeki beste sayısı artınca da artık bunu dinleyiciyle paylaşma zamanı geldi diyerek kayıt stüdyosuna girdik. Özellikle “Rainbow” kayda girmeden hemen önce provada yazdığımız bir parçaydı.
Gruptaki tek kadın olarak caz piyanisti ve bestecisi olmanın artıları neler?
Kullandığınız enstrüman sesiniz olsun veya piyanonuz, sizin iletişim aracınız. Hepimiz duygularla yaşıyoruz ama kadınlar daha duygusal yaşıyor. Bestelediğim parçaları dinlediklerinde o enerjiyi hissettiklerini soylüyorlar. Yüksek enerjili, pozitif bir yandan da inişleri çıkışları var, değişken melodiler var. Ben de öyleyim, hayatı da aynen bu şekilde yaşıyorum. Beni etkileyen havanın güzelliği olabilir, yasadığım bir hayal kırıklığı olabilir, aşık olmuş olabilir veya umutlanmış olabilirim. Her şey aslında. Caz da çok özgür bir müzik olduğundan, özgürce bunlar bestelere yansıyor.
Hayatın akışındaki şarkılar yaptık
Nasıl hikayeler anlattınız?
Her parçanın ayrı bir hikayesi var. Günlük yaşamdan, kendi hayatımızdan, hayal kırıklıklarımız, mutluluklarımız, umutlarımız, aşklarımız hepsi var. Çünkü aslında hayatın akışında giderken yaşam içinde deneyimlediklerimiz ve bunların oluşturduğu duygularla beste yapıyoruz. Birebir bizi yansıttık bu hikayelerde. O yüzden bir yandan dinleyicinin bestecinin dünyasına girmesini beklerken, bir yandan da bu duyguların onlara neler hissettirdiğini sorguluyoruz.
Diğer albümleriniz yine enstrümantal mi olacak yoksa konuk solistlere yer verecek misiniz?
Şu an için bir vokal planı yok. Ekipteki herkes solist, her enstrüman aynı seviyede ön planda. Şu an ve önümüzdeki albüm için hazırladığımız bestelerimize baktığımızda vokale uygun görünmüyor ama ileride olabilir tabii…
Türkiye’de caz müziğe olan ilgi arttı mı?
Şu anda caza karşı yükselen bir trend var. Özellikle öğrencilerin ilgisinin arttığını fark ediyoruz. İnsanlar, cazın -klasik cazla- sınırlı kalmayan geniş bir alanı olduğunu keşfetmeye başladı. Caz mekanlarının sayısının İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde oldukça arttığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı