Gazete Vatan Logo
Magazin Caz ile sonbaharı karşılayın

Caz ile sonbaharı karşılayın

25 yıldır Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu sene 21 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yine birbirinden usta isimleri konuk edecek. İşte festivalin dikkat çeken isimleri...

Caz ile sonbaharı karşılayın

Susanne Sundfor

31 Ekim Zorlu Center PSM

İskandinav sanatının kendine has ruhunun müzikteki en belirgin temsilcilerinden Susanne Sundfør 6. stüdyo albümü ‘Ten Love Songs‘ turnesi kapsamında festivale konuk oluyor. Melonkoliyi bestelerinin temeli yapan günümüz elektro-pop sanatçılarının en popülerlerinden olan Susanne Sundfør, M83 gibi kült gruplarla yaptığı işbirlikleri ile de göze çarpmakta.

Hercules & Love Affair

30 Ekim Babylon Bomonti

New Yorklu DJ Andy Butler’ın müzik projesi “Hercules & Love Affair”, elektronik ve dans alt yapılı parçaları sıra dışı vokallerle süsleyerek kendine özgü bir tarz yaratan özgün bir topluluk. Anthony Hegarty’nin etkileyici vokalleriyle hayat bulan çıkış parçaları “Blind’ ile hafızalara kazınan ve kült grup statüsüne yükselen topluluk, canlı performanslarında da eğlendirmeyi biliyor.

Belle and Sebastian

30 Ekim Volkswagen Arena

İskoçyalı topluluk besteleri ile mutluluktan hüzne kadar pek çok duyguyu yaşatıyor. Belle and Sebastian, etkileyici sahne performansları ile müzikten aldıkları keyfi dinleyicileri ile paylaşmaktan geri durmuyor. Ayrıca sakin ve umut dolu şarkıları ile adeta sizi farklı bir evrene götürüyorlar.

Haberin Devamı

İYİLİK YAP BİLETİ KAP

Festival, 25. yıla özel bir proje ile cazın en iyileriyle gençlerin en iyilerini bir araya getirmeye hazırlanıyor. Akbank Caz Festivali’nin sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olan gençler, TOG ile okul boyama etkinliklerine katılırken, TURMEPA ile kıyı temizliği etkinliklerine katılacak, barınak hayvanlarının bakımına yardımcı olacaklar. Gönüllü olan gençler, yorgunlukları sonucu Bella and Sebastian davetiyesi kazanacak.

Korhan Futacı ve Kara Orkestra

31 Ekim Moda Sahnesi

Korhan Futacı ve Kara Orkestra, organik bağlarla birbirine kenetlenmiş zengin orkestral dokuyu yaratırken yüksek bilinçli bir makine gibi çalışıyor. İstanbul’un kendine has kaosunu ve deliliğini çok renkli müzikal bir hikayeye dönüştürüyor. Her biri birbirinden farklı bir ritüele dönüşen Korhan Futacı ve Kara Orkestra konserleri izleyicilerine alemler ötesi deneyimler yaşatıyor.

Haberin Devamı

David Murray-“Flowers for Memo”

27 Ekim Babylon Bomonti

Grammy-ödüllü caz müzisyeni David Murray’in bundan tam 25 sene önce, 1990’da Türkiye’ye yaptığı ilk ziyarete Mehmet Uluğ önayak olmuştu. Murray, yakın dost olduğu Uluğ‘un 2013 yılında vefat etmesinin ardından onun anısına üç bölümden oluşan bir süit besteledi. “Mehmet Uluğ Suite”, ilk olarak Babylon’da seslendirildi. Şimdi bir kez daha şarkıya hayat vermeye geliyor.

Poppy Ackroyd

30 Ekim Akbank Sanat

Festivalin Londralı konuklarından Poppy Ackroyd, tek başına verdiği konserlerinde iz bırakan performanslar sergilemekte. Sadece piyano ve keman kullanarak yaptığı ilk solo albümü sanatçının narin ve karmaşık ruhunun özeti.