Gazete Vatan Logo

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kaşıkçı'nın cesedi nerede?

Öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'a "İtiraf ettiniz peki Kaşıkçı'nın cesedi nerede?" diye sordu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kaşıkçı'nın cesedi nerede?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Filistinli mevkidaşıyla basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Filistin ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Herkes bu davayı terk etse, biz etmeyiz" dedi.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili de konuşan Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'a "Tüm detayların açığa kavuşması için çalışıyoruz. Süreç uzadı çünkü cevaplanması gereken sorular var. İtiraf ettiniz ama Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede? " diye sordu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kaydı konusunda, "Biz elde ettiğimiz bulguları arzu eden ülke ve kuruluşlarla paylaşma konusunda mükellefiz" dedi.

18 KİŞİ TUTUKLANDI

"Viyana Sözleşmesi açıktır evet ama yine sözleşmeye göre bu durum Türk hukukuna göre yürütülmelidir. Biz şuanda soruşturmaları kendimiz yürütüyoruz, ancak uluslararası mahkemeye taşıma durumu yok" diyen Bakan Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Süreç maalesef uzadı, daha cevaplanması gereken sorular var. 18 kişi neden tutuklandı? Ailesi de bilmek ve son görevlerini yapmak istiyor. Kaşıkçı meselesini uluslararası amhkemeye taşımak gibi bir niyetimiz. Cinayetle ilgili herkesin Türkiye'de soruşturulması ve yargılanması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki de "Sizlerin sayesinde tüm tehditlere karşı koyabilecek güçteyiz" ifadesini kullandı.