Gazete Vatan Logo

Çatı akar derdi bitti en üst kat değerlendi

Türkiye’de en üstteki daireler genellikle ‘Çatı akar’ diye tercih edilmez. Oysa tüm dünyada en değerli evler en üst katta olanlar. 90’ıncı kuruluş yılını kutlayan Kılıçoğlu’nun 4’üncü kuşak yöneticisi Barış Yalçın Özaydemir “Biz bu algıyı değiştirdik” diye konuştu.

Çatı akar derdi bitti en üst kat değerlendi

1927 yılında kurulan Türkiye’nin en eski kiremit üreticilerinden Kılıçoğlu, 90’ıncı yaşını Eskişehir’de kutladı. Yıllık 8 milyon metrekare üretim kapasitesi olan Kılıçoğlu bu yıl yüzde 90 kapasite kullanımı da hedefledi. Aile şirketi Kılıçoğlu’nda 4’üncü kuşak olarak koltuğa oturan Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Barış Yalçın Özaydemir, sektörde nasıl lider olduklarını ve projelerini anlattı. Kiremit üretimi olarak başladıkları alanda bugün çatı pazarının lideri konumunda olduklarını ifade eden Özayderim, 2014 yılında üretime başlayan yeni tesisi ve ‘Yeni Nesil Megaron Çatı Teknoloji’ markası ile önemli mesafe katettiklerini belirtti. Binaların dış kabuğunu tamamen örtebilen farklı ürün çeşitlerine sahip tek üretici olduklarını söyleyen Özayderim, şöyle konuştu:

Çatı ustası yetiştirdi

“Türkiye’de çatı ile ilgili bir anket yapsanız eminim çıkacak sonuç “Çatı akar” olur. Ülkemizde çatılar genellikle binanın sorun çıkaran yapısı olarak görülüyor. Bu yüzden en üst katların satışı zor oluyor. Avrupa’da ise durum tam tersi, çatı katları değerli daireler. Bu algıyı değiştirmek için yapılması gereken çatıda kullanılan malzemenin kalitesiyle birlikte uygulamanın bu işin uzmanı çatı ustalarıyla yapılmasıdır. Biz de bu konuda bir adım attık ve Çatı Ustası Kulübü’nü kurduk. Ustalarımıza çağdaş çatı çözümleri konusunda eğitimler veriyoruz. Bu sayede Kılıçoğlu markasının kullanıldığı binalarda en üst katlar artık daha değerli.”

Haberin Devamı

Mikrokil teknolojide tek

Şu an Türkiye’nin alanında lider markası olduklarını da söyleyen Özaydemir, yıllar içinde liderliğin formülünü de şöyle aktardı: “Biz Türkiye’nin yüksek teknolojide üretim yapan tam otomatik, en yüksek kapasiteli üretim tesislerine sahibiz. Ayrıca üstün yüzey ve yüksek kırılma dayanımı sağlayan Mikrokil teknolojisini Türkiye’de kullanan tek firmayız. Mikrokil teknolojisi kiremitlere sağlamlık, pürüzsüz yüzey, su geçirmezlik gibi ekstra özellikler sağlıyor. İnsan sağlığını ve güvenliğini ön planda tutan ürünler üzerinde Ar-Ge devam ediyor. Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojileri markamız için de bir Ar-Ge çalışmamız var. Ecotitanium adını verdiğimiz kiremitleriyle havayı temizleyen küresel ısınmayla mücadele eden çatıları sektöre sunuyoruz. Bu yüzden yüzde 20 pazar payı ile sektörün lideriyiz.”

Haberin Devamı

2 bin çalışanı var

Kılıçoğlu’nun 125 bin metrekare kapalı alana sahip 8 üretim tesisi ve 2 binin üzerinde çalışanı bulunuyor. 4 milyon meknekare Megaron ve 4 milyon metrekare kil kiremit olarak yıllık 8 milyon metrekare kiremit üretebiliyor. Bu kapasite ile Avrupa’nın sayılı üretim merkezlerinden biri. Türkiye konut çatı sektörü iki ana segmentten oluşuyor. Biri yeni konut yapımına bağlı yeni çatılar bir de mevcut konutların çatı tadilatları. Kentsel dönüşüm, enerji verimliliği kanunu, enerji kimlik belgesi uygulaması gibi etkenler, sektörel büyümeye için önemli gelişmeler. Özellikle kentsel dönüşüm sektörde uzun soluklu fayda sağlayacak gibi görünüyor.