Gazete Vatan Logo
Magazin Cate Le Bon: Efsane Selda Bağcan ile tanışmak istiyorum

Cate Le Bon: Efsane Selda Bağcan ile tanışmak istiyorum

Galli şarkıcı ve söz yazarı Cate Le Bon, 10 Mart akşamı Salon’da! Sanatçı neşeli şarkı sözleri, mutlu vokaliyle biliniyor. İlham verici ses Cate ile konser öncesi müziğindeki değişime dair konuştuk

Cate Le Bon: Efsane Selda Bağcan ile tanışmak istiyorum

Sesiniz inanılmaz huzurlu. Siz kimlerin şarkılarını dinlerken huzur buluyorsunuz?

Jessica Pratt’in zevkten dört köşe olmuş hali diyebiliriz.

Şarkılarınız 70’lerden günümüze gelmiş gibi... Bu vintage etkiyi sağlarken şarkı sözlerinizde ve müziğinizde nelere dikkat ediyorsunuz?

Ben her şeyin nasıl oması gerektiğini hissediyorsam öyle olmasına izin veren insanlardanım. Döneme özel olarak hareket edecek kadar becerili olduğumu sanmıyorum.

Canlı çalarken şarkılarınız nasıl bir değişime uğruyor? Daha sakin ya da daha gürültülü?

Sahnede parçalarımın seslendiği alan genişliyor ve değişiyor. Öyle ki; konser verdiğim salonun atmosferini ve orada beni dinlemeye gelen dinleyicileri besliyor. Bu tam anlamıyla gerçekleşene kadar farketmiyorsunuz; gerçek olduğu bir an oluyor.

Galler’in harika coğrafyası şarkılarınıza ilham verdi mi?

Sanırım beni her zaman farkında olmasam da bilinçaltımda hep etkiledi Galler ve her zaman orada bir yerde gizlenmiş halde duruyor. Fakat bilinçli olarak şarkı yazarken günden güne daha fazla besleniyorum.

Haberin Devamı

Yaş ilerledikçe anlamını yitiriyor

Çalmaktan en çok zevk aldığınız şarkınız hangisi?

Yeni albümümden “I Was Born On The Wrong Day” benim için çok özel. Dinlediğiniz zaman net bir anlam çıkartmak güç ama dinledikçe gözünüzün önünde kendi kendine çözülüyor olması kendine özgü bir heyecan veriyor.

Son albümünüz Drinks’de en çok hangi duyguların altını çizdiniz? Müzikal anlamda nasıl bir değişime gittiğiniz? Sanki eskisinden daha hızlı şarkılara imza atıyorsunuz.

Bence yaşınız ilerledikçe her şeyin anlamını yitirdiği ve manasız bir hal aldığı nosyonuna kendinizi teslim ediyorsunuz. Bunun da kendi içinde kendine özgü bir oyuncu yanı var.

İstanbul’dan konser teklifi aldığınızda ne hissetmiştiniz? İlk kez bir şehre giderken neler araştırırsınız?

Daha önce hiç İstanbul’a gelmedim ve hiç ziyaret etmediğiniz ve konser vereceğiniz bir kente gidiyor olmak çok heyecan verici, özel bir durum. Aynı zamanda ziyaretim esnasında efsane bir güç olarak tanıdığım Selda’yla (Bağcan) karşılaşmayı çok isterim.

Haberin Devamı