Gazete Vatan Logo

Casusluk sanıklarının beraat kararı onandı

İzmir Askeri Casusluk davasında beraat eden ancak cemaatçi polislerin "bizi dinlemediniz" başvurusuyla Yargıtay'a temyize gönderilen dosyadaki beraat kararını Yargıtay 16.Ceza Dairesi onadı.

Casusluk sanıklarının beraat kararı onandı

Kararı VATAN'a değerlendiren Avukat Hüseyin Ersöz,"Yargıtay'ın onama kararıyla bu davanın TSK'ya yönelik bir kumpas olduğu Yüksek Mahkeme tarafından tescil edildi. Bu kararla mağdur 357 sanık, yaşadıkları maddi-manevi yıkım nedeniyle tazminat talebinde bulunabilecek. Ayrıca bu komployu kuran ve delil ürtenler hakkındaki yargılama süreci de hız kazanacaktır"dedi.

10 Ağustos 2010 tarihinde başlatılan Askeri bilgi ve belgeleri ele geçirme soruşturması için 10 Mayıs 2012 tarihinde düğmeye basıldı. Gözaltına alınıp tutuklananlar arasında askerlerle arkadaşlık yaptığı belirlenen Narin Korkmaz, işadamı Bilgin Özkaynak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele ile 49'u muvazzaf 79 kişi yer aldı. Tutuklanan en üst rütbeli asker olan Veysel Kösele daha sonra itiraz sonucu serbest bırakıldı. Bir süre sonra da 357 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklar hakkında, 2 yıl ile ömür boyu arasında değişen hapis cezaları istendi. Özel yetkili İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Nisan 2013'te başlayan duruşmaların dosyası ÖYM'lerin kapatılmasıyla, HSYK tarafından İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildi. İlk kez 7 Nisan 2014 tarihinde burada görülen davanın ilerleyen günlerinde, tutuklu yargılanan sanıkların tamamı tahliye edildi. 26 Şubat 2016'da görülen karar duruşmasında da sanıkların tamamı beraat etti.

Haberin Devamı

İzmir'de ise casusluk sanıklarına kumpas kuranlar hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Kumpas kuran FÖTÖ'cü polislerin birçoğu tutuklu yargılanıyor