Gazete Vatan Logo

Casper, Irak'a akın ediyor

Bağdat’a ilk mağazasını açan Casper Irak’ta önce 150 mağaza açacak sonra üretim yapacak

Bağdat’a ilk mağazasını açan, ikinci mağazayı da bu ay içinde açmaya hazırlanan Casper, Irak’ta 2 yıl içinde 150 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı, devletten gelen üretim tesisi kurulması teklifini de 2 yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyor.

Bu yıl 20’nci kuruluş yılını kutlayan Casper, Irak’ta büyüyecek. Bağdat’a ilk mağazasını açan, ikinci mağazayı da bu ay içinde açacak olan Casper, Irak’ta 2 yıl içinde 150 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Şu anda Irak’ta 300-400 bin adetlik bir pazar olduğunu, 5 yıl içinde bu rakamın 3 milyona çıkmasının öngörüldüğünü söyleyen Casper’ın Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı, “Irak’ta mağaza açan ilk bilgisayar markası olduk. Türkiye’deki satış ve dağıtım modelimizi bayilik yoluyla tüm Irak’a yaymak istiyoruz. 3-4 yıl içinde pazarın yüzde 20’sini hedefliyoruz” dedi.

Üretim de olacak

Altan Aras Fakılı, bu bölgenin büyük bir Türk hayranlığı olduğunu ve bu nedenle bir Türk markası olan Casper’ın Irak topraklarında olmasından mutluluk duyduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Irak’ta Türk markalarına, Türk dizilerine çok büyük bir ilgi var. Irak’ta yönetimin de bize yönelik tepkileri oldukça olumlu. Hatta Irak yönetiminden Bağdat’ta bir üretim tesisi açmak yolunda davetler alıyoruz. ‘49-50 yıllığına bedelsiz arazi tahsis edelim, gelin burada üretim yapın’ diyorlar. Biz de büyük ve oldukça verimli bir pazar olduğunu düşündüğümüz bu bölgede yatırımlarımızı devam ettirmek amacıyla Bağdat’ta bir üretim tesisi açma fikrine oldukça sıcak bakıyoruz. 1-2 yıl sonra Irak’ta üretim mümkün olabilir.”

Iraklılar’a özel Swarovski taşlı notebook üretiyor

Bağdat’ta açılan mağazalarla Irak halkına ve bu bölgeye Türk bilgisayarını tanıtma fırsatı yakaladıklarını belirten Altan Aras Fakılı, aynı zamanda burada ilk kez Irak halkına yönelik kişiye özel Casper notebooklar tasarladıklarını söyledi. Fakılı, “Irak halkı için kişiye özel Swarovski taşlı notebooklar, üzeri resimli, hatta kullananın adının yazıldığı, özel kapaklı notebooklar üretiyoruz. Kişiye artık bilgisayarının donanımını yanı sıra dış görünüşünü de kendi istediği gibi olması fırsatı veriyoruz. Irak halkı bu ürünlere gerçekten çok ilgi gösteriyor” diye konuştu. İlginin çok yoğun olduğu bu ürünlerin Irak halkına özel olduğunu ve Türkiye’de daha üretmediklerini söyledi.

Hem tablet hem notebook için çalışmaya başladık

Türkiye’deki çalışmalarına da değinen Fakılı, tablet bilgisayar ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Windows 8 tabanlı tabletlerle ilgili testlerini yaptıklarını anlatan Fakılı, “Tablet üretimine yılsonunda başlamayı planlıyoruz. Akabinde satışa da başlayacağız. Ayrıca hem notebook hem tablet olan bir bilgisayar yapacağız. Proje üzerinde çalışmaya başladık. 1 yıl içinde yapacağız. 3 ay sonra da all in one modelimiz gelecek. İlk modelimiz 21.5 inç olacak. 1.000 doların altında bir fiyata satacağız. Masaüstünde beyaz serimiz de geliyor. Artık gri, mavi, kırmızı gibi renklerimiz de olacak” değerlendirmesini yaptı.

Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı, bu yıl masaüstü ve notebook toplamında 450-460 bin adet , bir markaya yaptıkları üretimle birlikte 500 bin adet civarında satış gerçekleştireceklerini de kaydetti.

HTC ‘Rhyme’ı tanıttı

HTC Corporation; gelişmiş akıllı telefon özelliklerini ince bir dizaynla kullanmak isteyenler için tasarladığı Rhyme’ı tanıttı. Ürünün ana ekranı randevularınızın, mesajlarınızın veya önemli içeriklerin hızlı ve düzenli bir ön izlemesine olanak tanıyor. 3.7 inç WVGA süper LCD ekrana sahip HTC Rhyme; otomatik odaklanma, güçlendirilmiş LED flaş ve 5 megapiksel kamerasıyla başlayan bir dizi gelişmiş görüntüleme olanağı da sunuyor.

Logitech’ten 3 yeni stereo kulaklık

LOGITECH’İN yeni stereo kulaklıkları H130, H150 ve H250; konforlu tasarımları, her iki tarafa da takılabilen, dönebilen ses engelleyici mikrofonları ve stereo sesleriyle zengin bir ses deneyimi sunuyor. Basit bağla-başlat kuruluma sahip kulaklıklar analog bağlantısı ve 3.5 mm kulaklık girişi olan tüm Windows bilgisayarlara, Logitech Vid, Skype, Yahoo Messenger, Gmail, Windows Live Messenger, AIM ya da QQ programlarına uyumlu. H130 46.90 TL, H150 46.90 TL, H250 ise 81.90 TL. Fiyatlara KDV dahil...

8 bacaklı örümceklerle tabletler rahatlayacak!

2011 CES Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda yılın en inovatif ürünü ödülünün sahibi olan Spiderpodium Tablet’ler ile artık iPadlerinizi istediğiniz yerde ve pozisyonda kullanabileceksiniz.

Her biri 4 eklemli 8 bacaklı Spiderpodium örümceklerle tabletlerinizi uçakta veya arabanızda da istediğiniz yere istediğiniz açıda sabitleme şansı bulacaksınız.

İngiliz Breffo firması tarafından İngiltere’de “soft touch” kauçuğundan gri ve siyah olmak üzere iki renkte üretilen Spiderpodium Tablet, şirketin Türkiye’deki internet sitesinden 89 TL’ye satışa sunuldu.

Vodafone markalı tablet yakında Türkiye’de

VODAFONE Türkiye, ilk operatör markalı tablet bilgisayarlarını Türkiye pazarına sunacağını açıkladı. Google Android 3.2 işletim sistemiyle çalışan Vodafone markalı tabletlerin sahip olduğu 16 GB’lık depolama alanı, kullanıcılara fotoğraf, video gibi dokümanlarını dilediklerince arşivleme imkanı sunuyor. Ayrıca mevcut depolama alanı, MicroSD kart ile 32 GB’a yükseltilebiliyor. 1280x800 piksel çözünürlük sunan 10 inç ekran büyüklüğündeki tabletlerin arka yüzeylerinde 5, ön yüzeylerinde ise 2 MP kamera yer alıyor. 1.2 GHz frekansında çalışan çift çekirdekli işlemcileri ile dikkat çeken tabletler, 1 GB ara bellek garantisiyle satışa sunuluyor.

Kristal tasarım LG Aurora’da

LG Electronics, Aurora dizüstü bilgisayar serisinin 2 yeni modeli LG S430 ve LG S530’u tanıttı. 14 inç ve 15.6 inç HD LED LCD ekranlı LG S430 ve LG S530, kristal kaplamalı tasarımları ile göz dolduruyor. Yeni kaplama teknolojisi sayesinde çizilmeye dirençli, ışıltılı yüzeyleri ve Aurora Mor-Aurora Mavi renk seçenekleri var. DLNA donanımlı başka cihazlarla kablosuz olarak video, fotoğraf ve müzik paylaşımına olanak tanıyor.

Minik ama sesi güçlü!

USB girişi aracılığıyla gücünü masaüstü veya dizüstü bilgisayardan alan Ginius SP-U115, toplam 1.5 watt ses çıkışı ile 50 mm sürücüleri sayesinde güçlü ve net ses performansı sunuyor. SP-U115’i kullanmak için yapmanız gereken güç almak için USB kablosunu bir bilgisayara, 3.5 mm ses kablosunu ise PC, dizüstü bilgisayar, MP3 veya CD çalar gibi müzik çalan bir aygıta bağlamak. Fiyatı: 19.25 TL.

Haberin Devamı